ann_alice
15.10.09, 15:42
Mam pytanie do co bardziej doświadczonych osób w sprawie pieczenia
ciast. Od niedawna posiadam kuchenkę gazowo-elektryczną, w której
piekarnik jest elektryczny. Jako fanka pieczenia ciast, posiadam
całą kolekcję blach srebrnych, które używałam podczas pieczenia w
poprzedniej kuchence gazowej. Ciasta wychodziły rewelacyjnie.
Jednak kuchenka gazowo-elektryczna stała się dla mnie prawdziwym
wyzwaniem, ponieważ ciasta mi w niej nie wychodzą:((( W instrukcji
obsługi radzą kuchenki gazowo-elektrycznej pisze, że najlepsze są
czarne blachy do ciast.
Czy jest to prawda? Czy po prostu nie pojęłam jeszcze tajników
pieczenia ciast w nowym piekarniku i dlatego mi nie wychodzą
(zakalce, niedopieczone)? Czy faktycznie czarne blachy rozwiązują
problem? Trochę się zniechęciłam do pieczenia po kolejnej porażce, a
przecież kiedyś nic takiego się nie działo:/ Aha, mam czarną blachę
do peiczenia muffinek, i one mi wychodzą. No ale czy komuś kiedyś
muffinki nie wyszły?
Z góry dziękuję za odpowiedzi.