Dodaj do ulubionych

zapiekanka warzywna - czym połączyć?

10.11.09, 18:30
Mam wolną paprykę, pieczarki, ziemniaki, cebulę.
Mogłabym zrobić nieśmiertelnego kurczaka z warzywami, ale wolałabym zrobić
zapiekankę z ww warzyw (plus ewentualnie jakieś zakupić jeszcze, nie wiem co
mogłoby jeszcze pasować?)
Mam pytanie: czym mogę je połączyć? Mam składniki na beszamel, mam przecier
pomidorowy, ale czy jeśli je wykorzystam to nie będą to warzywa pływające w sosie?
Lubię raczej kiedy potrawa stanowi pewną całość i nie wiem, jaki sos zrobić,
żeby scalił taką zapiekankę. Kiedyś używałam fiksów (chyba odmienione pisze
się przez "ks", jak Linux?), teraz już do ust tego nie wezmę ;) Myślałam o
czymś śmietanowym/jogurtowym z serem pleśniowym: ale czy nie wytworzy się
wtedy jakaś serowa skorupa?
Będę bardzo wdzięczna za propozycje, najbardziej za te idące w stronę
dietetycznych :)
Obserwuj wątek

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka