Dodaj do ulubionych

Anago Węgorz po japońsku

IP: 195.205.219.* 24.01.04, 17:28
wie ktoś jak przyżądzić marynatę do tego ??
Obserwuj wątek
    • Gość: Pichciarz Re: Anago Węgorz po japońsku IP: *.proxy.aol.com 24.01.04, 19:27
      Coś tutaj nie tak. Tak, anago znaczy węgorz, ale nie ma jakiejś marynaty czy
      sosu specjalnie do tego. Jeśli w sushi to sos do sushi tak generalnie. Z kolei
      jest specjalny japoński sposób przyrządzania węgorza grilowo zwany kabayaki.
      Jest to "metoda grilowania ryby, głównie węgorza. Najpierw jest podgotowywany
      na parze dla wyzbycia się nadmiaru tłuszczu, a następnie grilowany z gęstym
      sosem kabayaki" (tłumaczę z angielskiego).
      www.japanweb.co.uk/listing
      www.shejapan.com/jtyeholder/jtye/living/unagi/unagi4.html
      www.yamabuki.co.jp/english/products01.html
      www.ochef.com/652.htm
      • Gość: magicgribol Re: Anago Węgorz po japońsku IP: 195.205.219.* 25.01.04, 18:49
        No niby wszystko się zgadza ale węgorz podawany w sushi nie jest surowy to
        jedyny kawałek sushi który jest (na moje oko) smażony ale może być też
        grillowany anyway podają go też jako całość w knajpach japońskich

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka