Dodaj do ulubionych

Śledź w śmietanie - ile wcześniej?

19.12.09, 11:52
Ile wcześniej przed planowaną konsumpcją można zrobić śledzia w śmietanie żeby
się nie popsuł?

Jak zrobię to 23 grudnia to do kiedy będzie bezpieczne dla zdrowia?
Obserwuj wątek
    • Gość: yśty witaj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.09, 15:05
      Sąsiad robił śledzia w śmietanie z majonezem. Robił ze śledzia
      solonego(odsalanego). Przyprawy i cebula były gotowane z
      octem,potem ocet(woda z octem) odlewane. Robił je w słoju 10
      litrowym,zawsze 3/4 słoja. Robił je tydzień przed Świetami,a
      kończyliśmy go jeść gdzieś w połowie stycznia. Słój stał w
      nieogrzewanym pokoju ,gdzieś w temperaturze 10-12 stopni.Nigdy sie
      nie rozwarstwił i nigdy nie zepsuł.
    • mhr-cs wiecej jak 3 dni nie polecam, 19.12.09, 16:53
      drwallen napisał:

      > Ile wcześniej przed planowaną konsumpcją można zrobić śledzia w
      śmietanie żeby
      > się nie popsuł?
      >
      > Jak zrobię to 23 grudnia to do kiedy będzie bezpieczne dla zdrowia?
      >
      >
      >

Popularne wątki

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka