drwallen 19.12.09, 11:52 Ile wcześniej przed planowaną konsumpcją można zrobić śledzia w śmietanie żeby się nie popsuł? Jak zrobię to 23 grudnia to do kiedy będzie bezpieczne dla zdrowia? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: x do końca świąt, jeżeli będziesz IP: *.unitymediagroup.de 19.12.09, 11:59 przechowywał w lodówce. Będziesz musiał tylko poprawiać wygląd śmietany, bo się "rozczepi" i pojawi coś w rodzaju "wody". Wystarczy wymieszać. Smacznego! Spróbuj zaserwować matjasa i przed podaniem przykryć kleksem tsatsiki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yśty witaj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.09, 15:05 Sąsiad robił śledzia w śmietanie z majonezem. Robił ze śledzia solonego(odsalanego). Przyprawy i cebula były gotowane z octem,potem ocet(woda z octem) odlewane. Robił je w słoju 10 litrowym,zawsze 3/4 słoja. Robił je tydzień przed Świetami,a kończyliśmy go jeść gdzieś w połowie stycznia. Słój stał w nieogrzewanym pokoju ,gdzieś w temperaturze 10-12 stopni.Nigdy sie nie rozwarstwił i nigdy nie zepsuł. Odpowiedz Link Zgłoś
mhr-cs wiecej jak 3 dni nie polecam, 19.12.09, 16:53 drwallen napisał: > Ile wcześniej przed planowaną konsumpcją można zrobić śledzia w śmietanie żeby > się nie popsuł? > > Jak zrobię to 23 grudnia to do kiedy będzie bezpieczne dla zdrowia? > > > Odpowiedz Link Zgłoś