kielonek-online 06.01.10, 13:14 Mam pieczarki, jak zrobić szybko smaczną zupę? Poradźcie proszę. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Inka Re: Zupa pieczarkowa-pomocy! IP: *.icpnet.pl 06.01.10, 13:20 najszybsza i najprostsza wersja: pokrojone pieczarki przesmażyć na maśle, zalać bulionem, podgotować z 15min, zagęścić śmietaną lub serkiem topionym. przypeawy: pieprz, sól, natka pietruszki Odpowiedz Link Zgłoś
kielonek-online Re: Zupa pieczarkowa-pomocy! 06.01.10, 13:22 Już mi lepiej, dziękuję. Odpowiedz Link Zgłoś
vandikia Re: Zupa pieczarkowa-pomocy! 06.01.10, 13:23 pokrój, obsmaż na rumiano na maśle i dodaj do bulionu warzywnego super się komponuje z brokułem i czosnkiem, więc jesli masz, to tez warto dodać zabiel smietaną a inna wersja, to zetrzeć na grubych oczkach na tarce i wrzucić w gotującą się zupę warzywną Odpowiedz Link Zgłoś
aiczka Re: Zupa pieczarkowa-pomocy! 06.01.10, 13:24 No, ja to robię tak: - gotuję dwie nóżki lub ćwiartkę z kurczaka wraz z włoszczyzną, - tymczasem kroję pieczarki i obieram i kroję kilka ziemniaków, - po ok. godzinie warzywa są już miękkie - wyciągam warzywa i mięso z garnka a wrzucam pieczarki i ziemniaki, żeby się pogotowały, - z warzyw zostawiam i kroję na drobne kawałki część marchewki, poza tym rozdrabniam mięso i wrzucam z powrotem do zupy (niektórzy lubią, inni nie), - gdy ziemniaki są miękkie, zabielam zupę mąką i śmietaną (w każdym domu jest inna filozofia na temat zabielania - czym i w jakich ilościach, należy zrobić tak, jak się lubi). Odpowiedz Link Zgłoś
kielonek-online Re: Zupa pieczarkowa-pomocy! 06.01.10, 13:27 ile tego! teraz już nie wiem jak robić. Odpowiedz Link Zgłoś