Dodaj do ulubionych

owoce morza u chinczyka, jak to robia+ surówka:)??

IP: *.chello.pl 05.02.10, 22:00
Witam,
miałem przyjemność ostatnio być w Łodzi na wyjeździe, n-ty raz i zawsze tam
wracam:)
Koło akademików są chińskie knajpki, jako stałemu bywalcowi kucharz próbował
mi zdradzić po POLSKU jak robi owoce morza z różnościami itp, nie pytajcie co
to różności:P

nie jestem pewny, ale czegoś mi brakuje w tym przepisie....

na gorącego woka z olejem wrzuca cebule i owoce morza, do tego mrożonki -
warzywa itp. dolewa wywaru z rosołu, jakieś chińskie grzybki, bambus ananas itp,

później i tu przerwa w tłumaczeniu, albo rozumieniu wietnamskiego - maggi i mąka?

W Częstochowie próbowałem podobnego dania i jakieś takie bez wyrazu, jakby
zwykłe owoce morza z ryżem i trochę dodatków.

Surówka z kapusty też jest niepowtarzalna, jakby trochę na słodko, ale
wyjątkowa więc coś robią inaczej:)
Może to jakis typowy przepis i ktoś mógłby mnie oświecić, planuję jutro
pierwsze próby...
Pozdrawiam
Michał
Obserwuj wątek

Popularne wątki

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka