Gość: esteta IP: *.light.csk.pl 11.02.04, 10:00 w moim mieście nie mogę znależdż mleka kokosowego /bialystok/. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: jaco Kup kokosa i wycisnij z niego sok... IP: 217.153.29.* 11.02.04, 11:45 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: g Re: Przyprawią o zawrót głowy IP: *.elb.vectranet.pl / *.elb.vectranet.pl 11.02.04, 11:59 a w supermarketach? powinno byc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maria Re: Przyprawią o zawrót głowy IP: 213.199.253.* 11.02.04, 12:07 Widziałam w supermarketach. Odstrasza mnie napis na puszce "konserwowane chemicznie". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: senin Re: Przyprawią o zawrót głowy IP: *.193.220.203.acc01-lord-gla.comindico.com.au 11.02.04, 12:35 nie pasuje mi w tej zuppie olej sezamowy... ale, kto wie..., kto wie... i.. ja jestem raczej slona kobitka, wiec choc soli tu nie polecam, sos rybny ... przymusowo, jakby... Co do mleka kokosowego, niestety to w puszkach jest jakie jest. Pomysl z orzechem kokosowym niezly, ale najpierw trzeba go zetrzec na wiorki (wyspiarze maja taki specjalny wielki "widelec" na ktorym siadaja i trzymajac w dloniach kawalek lupiny przecha zeskrobuja miazcz. Potem wyciskaja "mleczko". Z tym, ze oni maja taki orzech "prosto od krowy" znaczy sie z dzrewa, zerwany w odpowiednim momencie. Mam watpliwosci, co do orzecha z supermarketu... miazcz jesliby wyciskac mleko, nie powinien byc taki zupelnie twardy, a po paru tygodniach przechowywania w warunkach sklepowych??, zwlaszcza bez zewnetrznej lupiny...??? Na to samo wyjdzie namoczenie wiorkow kokosowych w goracej wodzie (chyba)... nie mniej jednak polecam zupy z mlekiem kokosowym... Ja dodaje je nawet do pomidorowej zamiast smietany, zupelnie inne doswiadczenie smakowe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: teo <a href=\"http://ojej.org\">mniam mniam</a> IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.04, 01:07 smaczne mniam mniam ojej.org Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pichciarz Re: Przyprawią o zawrót głowy IP: *.proxy.aol.com 12.02.04, 03:56 Kto wymyśla te przepisy? Skąd się one biorą? Czy są na 100% sprawdzone? Odpowiedz Link Zgłoś