Dodaj do ulubionych

drozdzowe slodkie w lodowce. da rade?

06.02.10, 11:13
witam,
nauczylam sie poprzez lekture forum i galerii, ze drozdzowe wytrawne typu pizza i inne pieczywowate moze spokojnie dluzej lezakowac w lodowce potrzebujac przy tym mniej drozdzy.
mam naprawde fajny sprawdzony przepis na slodka strucle serowa, ktora
musze miec gotowa, swiezutka acz wystudzona w poniedzialek na 10ta rano.
no i nie chce sie zrywac skoro swit.
da rade zagniesc ciasto wg tego przepisu w niedziele wieczorem, przechowac w lodowce i rano uformowac strucle i upiec?
musze wtedy na cos szczegolnie zwrocic uwage? np dac mniej drozdzy? poczekac az ciasto po wyjeciu z lodowki nabierze temp. pokojowej przed dalsza obrobka?
z gory dziekuje.
Obserwuj wątek

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka