Dodaj do ulubionych

a gdzie w Gdansku sa dobre paczki??!!

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.04, 18:34
wiemy gdzie w wawie, a gdzie na prawde sa smaczne paczki, podajcie sprawdzone miejsca
Obserwuj wątek
    • Gość: piri Re: a gdzie w Gdansku sa dobre paczki??!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.02.04, 19:08
      Kolo galerii centrum we wrzeszczu. W sopocie na samym poczatku monciaka
      (niedaleko skm). W gdynii na hali targowej i niektorzy wterdza ze w pączusiu
      ale uwazam ze tam sa az za tluste choc bogato wypchane nadzieniem :)
    • oleena Re: a gdzie w Gdansku sa dobre paczki??!! 14.02.04, 20:22
      Na Żabiance, w pawilonach przy przystanku SKM (od strony Grunwaldzkiej), nazywa
      się to bodajże Łasuch, ale nazwy nie jestem pewna. Malutki sklepik, na zapleczu
      którego, "na oczach" klientów pieką pączki, drożdżówki(też pyszne) i babki
      piaskowe.
      • orissa Re: a gdzie w Gdansku sa dobre paczki??!! 14.02.04, 20:30
        kiedyś były bardzo dobre pączki we Wrzeszczu pomiędzy dawnym domem towarowym
        Neptun a ciągiem sklepów, zawsze były cieplutkie i można było zjeść 10 jeden za
        drugim, mniam....Niestety od jakiś dwóch lat zupełnie nie smakują mi tamtejsze
        pączki :-((( I nie znalazłam nigdzie równie dobrych jak tamte, więc nie jem już
        pączków.
      • orissa Re: a gdzie w Gdansku sa dobre paczki??!! 14.02.04, 20:34
        oleena napisała:

> Na Żabiance, w pawilonach przy przystanku SKM (od strony Grunwaldzkiej),
        nazywa
        >
        > się to bodajże Łasuch, ale nazwy nie jestem pewna. Malutki sklepik, na
        zapleczu
        >
        > którego, "na oczach" klientów pieką pączki, drożdżówki(też pyszne) i babki
        > piaskowe.

Oleenko a czy tam są takie mini babeczki z masą budyniową i wiśnią w środku?
        Rok temu ktoś mnie nimi poczestował przypadkowo i nie mogę zapomnieć tego
        cudownego smaku, wiem tylko że kupione były w maleńkiej cukierni na Żabiance
        koło SKM-ki, ale jakoś nie było mi po drodze żeby szukać tej cukierni.
        • oleena Re: a gdzie w Gdansku sa dobre paczki??!! 14.02.04, 20:37
          chyba mają też tam te babeczki, ale ja ich jeszcze nie próbowałam
          pozdr!
    • Gość: dalloway Re: a gdzie w Gdansku sa dobre paczki??!! IP: *.chello.pl 14.02.04, 22:21
      najlepsze są chyba te wrzeszczańskie koło Galerii - ale uwaga! - od jakiegoś
      czasu smakuja do chili, gdy ostygna, a potem zamieniają się w glinę
      dobre są w Sopocie przy przejściu, szczególnie zróżą i migdałami
      pyszne w Gdyni na hali, ale zawsz mnie po nich żołądek boli (ale moja Babcia
      twierdziła, że to znaczy, że nie oszukuja bo po prawdziwych pączkach brzuch
      musi boleć...)
      tych z pączusia nie znoszę
      i od pellowskich też nie polecam, chociaż całkiem lubię tę cukiernię
    • Gość: kasia.lomanczyk Re: a gdzie w Gdansku sa dobre paczki??!! IP: 213.199.221.* 14.02.04, 23:45
      Najnajnajnajnajwspanialsze, najpyszniejsze i najcudowniejsze paczki sa w
      cukierni Paradowski na rogu Wajdeloty i Grazyny we Wrzeszczu - zwlaszcza paczki
      z roza.
      Poza tym kolo Galerii Centrum, ale to juz z tych znacznie bardziej kluchowatych.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka