Dodaj do ulubionych

chipsy z jabłek

02.03.10, 23:33
Witam. Czy ktoś wie jak się je robi. Są takie Kamisa z cynamonem ale
drogie to to strasznie. Może robicie sami w domu i macie sprawdzony
przepis.
Obserwuj wątek
    • linn_linn Re: chipsy z jabłek 03.03.10, 06:05
      Kilka dni temu wstawilam do ulubionych:
      blogtzunami.blogspot.com/2010/02/mela-chips-e-domatrice-di-frigorifero.html
      1 jablko, 2 blachy, 3 godziny w piekarniku
      temperatura 60-80°C, cieniutko pokrojone, polozone na papierze do pieczenia, nie
      dluzej niz 3 godziny, gdyz zaczna ciemniec
      Po godzinie nalezy chipsy odwrocic i posypac cynamonem.
    • Gość: anna Re: chipsy z jabłek IP: *.adsl.inetia.pl 03.03.10, 08:39
      Najlepsze są z suszarki do grzybów bo szybciej się suszą i nie tracą
      koloru. Trzeba pokroić jabłko na cieniutkie plasterki i suszyć w
      suszarce, parę razy można obrócić żeby szybciej wyschły. Szczelnie
      zapakować albo od razu zjeść. Można je obsypać cynamonem przed
      suszeniem.

Popularne wątki

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka