Dodaj do ulubionych

Żelatynia NIEwieprzowa - czyli jaka?

05.04.10, 17:22
Witam,
Wydaje mi się, że znalazłam idealne forum :)
Otóż znalazłam super przepis na sernik na zimno z owocami (nie ten z
torebki ;p), ale tam trzeba dodać żelatynę. Najpopularniejsza jest wieprzowa.
Z przekonań nie jadam wieprzowiny, więc mam pytanie co da mi taki
sam efekt zamiast tej żelatyny? Czy są inne dostępne produkty (i
jakie), żeby efekt był taki sam?
Słyszałam gdzieś o agarze. Dodajecie agar w takich sytuacjach? I przy okazji
pytanie czy ma taką samą moc jak żelatyna (czyli jeśli w przepisie jest 1
łyżeczka żelatyny, to dać tyle samo agaru? A może mniej lub więcej?).

Z góry dziękuję za odpowiedzi :)
Obserwuj wątek

Popularne wątki

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka