Dodaj do ulubionych

Tarta z truskawkami - glazura

28.04.10, 14:30
Chciałabym zrobić mojemu facetowi na urodziny tartę z truskawkami, i wzięłam
pod uwagę parę fajnych przepisów, ale chciałabym żeby na jej powierzchni było
coś w rodzaju galaretki, przezroczysta glazura która pokryje truskawki. Wiecie
może jak to się robi? Nie chodzi mi o zwykłą galaretkę, ale o takie coś co
często pokrywa cista czy torty. To jest przezroczyste, łatwiej się, rozpuszcza
w ustach niż galaretka... Jest to zazwyczaj słodkie, ale nie ma wyraźnego
smaku np. owoców

Przepraszam za baaardzo skomplikowany opis, ale może ktoś zrozumiał i wie co
jest... :)
Obserwuj wątek

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka