GoĹÄ: kamila IP: 83.52.194.* 09.05.10, 19:39 Przepisow w necie jest mnostwo,latwiejsze i te trudniejsze,te ktore mnie zainteresowaly sa bez cukru.Czy to mozliwe???? jak smakowo one wychodza? A moze wy macie jakis szybki przepis??? Dzieki z gory! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
chynia Re: Bananowiec na zimno! 09.05.10, 22:01 Ja mam taki: 20dkg biszkoptów kostka masła żółtko 0,5szklanki cukru 3-4 banany 4łyżeczki żelatyny galaretka owocowa mleko Biszkopty namoczyć w rozpuszczonej galaretce ułożyć w formie.Masło utrzeć z cukrem i żółtkiem.Żelatynę rozpuścić w odrobinie gorącego mleka .Utartą masę połączyć ze startymi na tarce jarzynowej bananami,dodać żelatynę,wymieszać.Wyłożyć na biszkopty. Ja robię trochę inaczej: piekę cienki biszkopt,daję na niego masę,potem pokrojonego banana,a na wierzch galaretkę. Odpowiedz Link Zgłoś
annjen Re: Bananowiec na zimno! 09.05.10, 23:24 jeśli zrobisz na biszkoptach, będzie na zimno, ale ja robię roladę biszkoptowa z tym kremem. a wykonuje się go tak: rozpuszcza się galaretkę (ananas, morela, brzoskwinia, ew. pomarańcza - podaję w kolejności od najlepszej) w ok.300 ml wody z dodatkiem 2 łyżek cukru, zostawia do zgęstnienia (ma być gęsta, ale nie stojąca). uciera się kostkę masła, dodając stopniowo 2 pokrojone banany. na końcu w dość szybkim tempie dodaje się po łyżce gęstniejącej galaretki i smaruje ciasto. Odpowiedz Link Zgłoś