Gość: Vidoq IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.04, 23:19 Ktory ketchup wedlug was jest najlepszy? I czy wogole ketchup sa zdrowy, czy nie? Bo tyle juz slyszalem wersji na ten temat, ze sam nie wiem co mam myslec. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Pichciarz Re: Jaki ketchup jest najlepszy? IP: *.proxy.aol.com 07.03.04, 00:00 "Ketchup" to nazwa ogólna, podobnie jak i ogólna jest nazwa "kiełbasa". Jest mnóstwo odmian tego dodatku do mięs, wszystko zależy od tego co się do ketchapu dodaje, jak go się zaprawia. Co więcej, istnieje nawet taniec pod tą nazwą! Ale dla orientacji (nawet jeśli nie znasz angielskiego): www.ketchupworld.com www.sirlinksalot.net/greenketchup.html (poroluj po tym wszystkim, ciekawe). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lilu pudliszki pikantny IP: *.miechow.com / *.miechow.com 07.03.04, 10:14 jest najlepszy! Odpowiedz Link Zgłoś
dziuunia Re: Jaki ketchup jest najlepszy? 07.03.04, 10:55 Keczup zawiera likopen.Parę słów n/t: 'Ten nowoodkryty, cudowny składnik pomidora nazywa się likopen. Należy on do rodziny naturalnych pigmentów ( karotenoidów ) występujących u roślin i zwierząt. Najbardziej znanym, sposród około 500 występujących w przyrodzie karotenoidów, jest Beta-karoten, odpowiedzialny za wytwarzanie witaminy A. Jak dowodzą tego najnowsze badania likopen z kolei jest jednym z najlepszych antyutleniaczy. Posiada właściwości chroniące nasz organizm przed licznymi chorobami w tym przed rakiem.' Źródło www.grodan.pl/sw19931.asp Zrdowy keczup to taki który nie zawiera zbyt wiele octu,nie ma w nim konserwantów,polepszaczy smaku i barwników sztucznych.I obawiam się że trudno będzie taki znaleźć.Pewnie domowy byłby najlepszy.Ale z dostępnych w sprzedaży mój mąż najbardziej lubi Hellmansa,Heinza i czasem NrVII.Ja za keczupem nie przepadam ale smakował mi bodajże Pudliszek ten do pizzy.Na forum Poradnik Domowy(podforum f.Kobieta)jest cały długi wątek na temat który keczup jest najlepszy. Odpowiedz Link Zgłoś
kags Re: Jaki ketchup jest najlepszy? 07.03.04, 11:50 Nr VII z Żerania :))) Chyba nic go nie przebije! Odpowiedz Link Zgłoś
squirk Re: Jaki ketchup jest najlepszy? 29.07.14, 19:44 Gość portalu: aszley napisał(a): > Zgadza się dobry keczup nie powinien mieć konserwantów i składać się z samych p > omidorów. U nas w domu używamy Dworskiego Sądząc po ilości nieudolnego spamu polecającego ten ketchup ostatnio na forach musi być naprawdę beznadziejny, zapamiętam żeby nie kupować i ostrzegę znajomych. Dzięki. Odpowiedz Link Zgłoś
squirk Re: Jaki ketchup jest najlepszy? 20.10.14, 00:21 Jaka reklama taki towar. Niezmiennie nie warto. Odpowiedz Link Zgłoś
budzik11 Re: Jaki ketchup jest najlepszy? 20.10.14, 08:49 sundragon napisał: > Haha dobre - tylko wpierw spróbuj bo okaże się że nie spam tylko jest taki dobr > y - ale można być płytkim i ocenić książkę po okładce jasne. Trzeba być debilem, żeby nie dostrzec "dyskretnej" reklamy oraz faktu, że ktoś wyciąga wątek sprzed 10 lat tylko po to, żeby pochwalić jakiś keczup. Faktycznie, musi być doskonały, żeby kogoś skłonić do takiego poświęcenia :D Ja klikam w kosz. Odpowiedz Link Zgłoś