Gość: Dorota IP: *.lublin.sdi.tpnet.pl 15.03.04, 17:42 Białe czy bezbarwne? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: kk Re: Jaki kolor powinno miec mleczko z kokosa? IP: *.jci.com 15.03.04, 18:02 calkiem bezbarwne nie, ale przezroczyste. moze byc bialawe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Camille Re: Jaki kolor powinno miec mleczko z kokosa? IP: *.snvacaid.dynamic.covad.net 15.03.04, 18:13 Jezeli chodzi ci o ta wode ktora jest w kokosie to powinna byc bezbarwna-ale to nie jest mleczko! Mleczko z kokosa uzyskuje sie poprzez wycisniecia soku z miazszu kokosa-a to jest raczej biale. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Senin Re: Jaki kolor powinno miec mleczko z kokosa? IP: *.192.220.203.acc01-lord-gla.comindico.com.au 15.03.04, 22:05 tuz po wycisnieciu jest bialawe, ale po odstaniu "biale" zbiera sie na gorze i oddziela od "przezroczystego" ktore zostaje, na dole jak sie latwo domyslic. Troche tak jak z melkiem i smietana. Jesli to przeszkadza, to najlepiej potrzasnac porzadnie puszka i wszystko sie wyrowna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pichciarz Re: Jaki kolor powinno miec mleczko z kokosa? IP: *.proxy.aol.com 16.03.04, 00:16 No właśnie, "puszką". Czy chodzi o takie z puszki czy też świeże z dopiero co rozłupanego kokosa? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Senin Re: Jaki kolor powinno miec mleczko z kokosa? IP: *.193.220.203.acc01-lord-gla.comindico.com.au 16.03.04, 08:08 Swieze, z dopiero co rozlupanego..??? to raczej coconut water - to sie pije prosto z orzecha (zakladajac ze zostal zerwany w odpowiednim momencie - wtedy ta biala otoczka, z ktorej robi sie wiorki i mleko kokosowe, jest jeszcze w stanie przepysznej kokosowej "galarelki". jesli rozlupany orzech jest troche starszy, wowczas skrobie sie wnetrze na wiorki i z wiorkow wyciska mleko, ktore najpierw jest biale, ale po jakims czasie jak 'sie odstoi" to sie rozwarstwia - ot i cala tajemnica. Z praktyki to wiem, nie z teorii, niejeden taki orzech rozlupany zostal i obrobiony przeze mnie, tudziez w mojej obecnosci "ku chwale podniebienia" i gaszenia pragnienia... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pichciarz Re: Jaki kolor powinno miec mleczko z kokosa? IP: 152.163.252.* 16.03.04, 20:44 No to oboje mieliśmy twardy orzech do rozbicia i "skrobania". A czy połówki były kształtne, tak jak moje? Odpowiedz Link Zgłoś