mhr-cs 28.08.10, 10:13 u mnie pierwszy jest gulasz grzybowy, potem kartofle po nelsonsku albo mielone nimi nadziewane, macie ciekawsze przepisy? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: iwona Re: grzyby IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.10, 13:09 podbijam wątek :-) U mnie koncepcja na quiche z borowikami lub kurkami - zamierzam tradycyjnie podsmażyć na cebulce plus śmietana, w przypadku gdy kupięm kurki, dorzucę jakiś ser typu lazur/gorgonzola oraz suszone pomidory. Jeśli będą borowiki, to tylko odrobinę tymianku. Co wyjdzie - okaże się po fakcie i po zakupach ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
roseanne Re: grzyby 28.08.10, 13:20 z grzybow moge tylko kurki robie czasami w smietanie, jako dodatek do ziemniakow lub makaronu czasami w omlecie ostatnio jako zastepnik miesa w golabkach z pecakiem - pyszne bylo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Inka Re: grzyby IP: *.icpnet.pl 28.08.10, 18:21 grzyby duszone grzyby marynowane grzyby suszone grzyby z jajecznicą zupa z grzybów sosy z grzybów grzyby solone kawior z grzybów konfitura z grzybów farsz z grzybów Odpowiedz Link Zgłoś
ewa9717 Re: grzyby 28.08.10, 19:09 Własnie śię robi duży zbiór: cała suszara na 4 piętrach załadowana, teraz maluchy do octu, a ja do wypęku objedzina duszonymi ;) Odpowiedz Link Zgłoś
corrina_f1 Re: grzyby 28.08.10, 19:38 U nas na razie była tylko cielęcina z sosem kurkowym (dopiero wróciłam z długich wakacji) ale mam nadzieję że niebawem nadrobimy. Ciekawa jestem tych kartofli po nelsońsku, wcześniej nie słyszałam. Odpowiedz Link Zgłoś
mhr-cs Re: grzyby 29.08.10, 05:23 tak, ja przekladam tak ziemniaki,jajka krojone,grzyby kazda warstwe sole i posypuje pieprzem polewam kwasna smietana i do piekarnika, napewno mozna dodac tez inne przyprawy Odpowiedz Link Zgłoś
corrina_f1 Re: grzyby 29.08.10, 09:25 mhr-cs napisała: > tak, > ja przekladam tak > ziemniaki,jajka krojone,grzyby > kazda warstwe sole i posypuje pieprzem > polewam kwasna smietana > i do piekarnika, > napewno mozna dodac > tez inne przyprawy O, to mi się podoba, proste i zapewne bardzo smaczne. Na razie na bazarku tylko kurki, w sumie chyba by się nadały? Na grzybobranie w tym roku jeszcze nie pojedziemy raczej, więc zostaje to, co da sie kupić. Odpowiedz Link Zgłoś
glasscraft Re: grzyby 29.08.10, 11:15 A posypujesz serem, bo gdzies tak tez widzialam? Odpowiedz Link Zgłoś
qubraq Re: grzyby 29.08.10, 16:59 mhr-cs napisała: > tak, > ja przekladam tak > ziemniaki,jajka krojone,grzyby > kazda warstwe sole i posypuje pieprzem > polewam kwasna smietana > i do piekarnika, > napewno mozna dodac > tez inne przyprawy napisz proszę ile stopni i jak dlugo piec... Odpowiedz Link Zgłoś
mhr-cs Re: grzyby 30.08.10, 08:08 u mnie 160° tak okolo 1/2 do 1godz. ja to widze optycznie jak gora sie rumieni, patyczkiem mozna sprobowac jak sa juz kartofle(daje surowe) Odpowiedz Link Zgłoś
qubraq Re: grzyby 30.08.10, 10:37 mhr-cs napisała: > u mnie 160° > tak okolo 1/2 do 1godz. Dzieki Duszeńka :-) Odpowiedz Link Zgłoś
znana.jako.ggigus pasta z kurek 29.08.10, 12:41 pycha, ba bazie sosu z porow, cebuli, papryki i lisci selera, potme kurki i smietana sojowa i juz. Ziemniaki po nelsonsku to fajny przepis, musze wyprobowac. Odpowiedz Link Zgłoś
ewkka Re: pasta z kurek 30.08.10, 11:33 Ja mam schiz a grzybową ale wczoraj się odważyłam i zrobiłam zupę ziemniaczaną z kurkami. Jest pyszna. Odpowiedz Link Zgłoś