Dodaj do ulubionych

Cytrynowy kurczak z grzybami

IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 01.04.04, 15:20
Kolejne proste acz smakowite danie

1/2 kostki masła
15- 20 dag pieczrek pokrojonych w plastry
2 łyżki soku z cytryny
sól
duzy zabek czosnku
trochę pieprzu (może być cytrynowy)
duża pireś kurczaka pokrojona na spore kawałki lub części kurczaka

Rozpuscić na patelni masło. Wrzucić pieczarki i na dużym ogniu przysmażyć na
zło0to brożowo. Dodać, sok z cytryny, sól pieprz, wyciśnięty czosnek,
zagotować. Dodać kawałki kurczaka, zmniejszyć ogień przykryś i gotować ok. 30
min, od czasu do czasu mieszajac i obracajac kurczaka.

Przepis na 2 osoby dorosłe i dziecko

Do tego był kuskus i sałata z sałaty, cykorii, rukoli i rzodkiewek z
winegretem.

* pieprz cytrynowy Kotanyi ma takie duży otwór i mi się go nieco więcej
sypło. Nie polecam :)
Obserwuj wątek

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka