Dodaj do ulubionych

BUBEL spożywczy lub kuchenny

04.04.04, 20:04
ogłaszam konkurs na bubel spożywczy lub kuchenny. proszę zgłaszać wasze
propozycje.
Obserwuj wątek
    • kags Re: BUBEL spożywczy lub kuchenny 04.04.04, 20:28
      konfitura niskoslodzona i maslo o niskiej zawartosci tluszczu :)
      smietana w ktorej skladzie jest wiecej niz smietana :)

      i pewnie wiele innych, ale akurat te mam aktualnie na tapecie ;)))
      • Gość: Pichciarz Re: BUBEL spożywczy lub kuchenny IP: *.proxy.aol.com 12.04.04, 02:21
        A dlaczego ta konfitura? Bardzo mi odpowiadają wiec ciekaw jestem powodów...
    • Gość: madzia produkt czekoladopodobny <n/t> IP: *.man.bydgoszcz.pl 04.04.04, 21:10
      • Gość: babeczkaa Re: produkt czekoladopodobny <n/t> IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.04.04, 21:40
        produkty słodzone aspartamem, sorki ale obrzydliwe
        Babeczkaa
        • jollka2 i w dodatku niezdrowy i wycofywany 23.08.05, 11:24
      • Gość: madzia Re: produkt czekoladopodobny IP: *.man.bydgoszcz.pl 05.04.04, 17:17
        budyń gorący kubek (nie pamiętam niestety firmy) - robią sie kluchy i jest
        niesmaczny
        • kwyka Re: produkt czekoladopodobny 13.04.04, 13:12
          Budyń gorący kubek wyjdzie ZAWSZE jeśli proszek wsypiesz do kubka, wlejesz
          łyżkę zimnego mleka, rozkręcisz i zalejesz wrzątkiem :) Pozdrawiam, Kaszka
          • Gość: limo Re: produkt czekoladopodobny IP: 212.244.79.* 23.04.04, 14:37
            czyli procedure niemal identyczna, jak w przypadku normalnego (nie instant)
            budyniu...
            • kwyka Re: produkt czekoladopodobny 27.04.04, 17:26
              Ale znacznie szybciej - taki normalny trzeba zagotować, a tego w kubeczku
              nie... Lepiej jednak tego nie jeść za często... Ja ostatnio sikałam na
              niebiesko, bo mnie dzieci poczęstowały pysznym cukiereczkiem, który jak się
              okazało, zabarwił mi nie tylko język... O mamo...
    • hania55 Re: BUBEL spożywczy lub kuchenny 04.04.04, 22:21
      Sałata, na którą skusiłam się wczoraj. Wyglądała pięknie, była krucha i
      soczysta, ale parę godzin później dostałam ogromnego uczulenia, z czego
      wnioskuję, że piękna sałata była pędzona na połowie tablicy Mendelejewa. Żeby
      uczynić długą historię krótszą - bublem spożywczym są nowalijki na początku
      kwietnia :-)

      • wedrowiec2 Re: BUBEL spożywczy lub kuchenny 04.04.04, 22:42
        Konfitura truskawkowa Materny. Kupiłam po raz pierwszy od roku i wielki zawód:(
        W środku lejący się galaretowaty płyn ze skąpymi szczątkami owoców.
        • Gość: CynamonowaMay Re: BUBEL spożywczy lub kuchenny IP: *.lubin.dialog.net.pl 05.04.04, 08:01
          Zgadzam się, wg. mnie wszystkie konfitury tej firmy są do niczego, już po dwóch
          dniach okropnie podchodzą wodą, ble.

          Dodam jeszcze wszelkie budynie, kisiele, itp. Gellwe, OBRZYDLISTWO!

          CynamonowaMay!
          • mouchi Re: BUBEL spożywczy lub kuchenny 23.04.04, 11:57
            Materne pogorszyło się znacznie odkąd sprzedało się Androsowi, niestet:((
            a swoją drogą to ciekawe, że niektóre firmy z dobrymi produktami, jak się
            sprzedadzą innej firmie, to od razu jakość spada. tak było z Bakomą, którą
            uwielbiałam, ale odkąd należy do Danona, jest beeee, jak cały proszkowy,
            chemiczny Danon.
            • Gość: lushka Re: BUBEL spożywczy lub kuchenny IP: *.233.233.94.devs.futuro.pl 20.03.05, 11:11
              Do tego danon z tą swoja oszukańczą reklamą aktimela, a ludzie się nabierają i
              płacą kasę by być zdrowi.
            • reynevan_a Re: BUBEL spożywczy lub kuchenny 24.08.05, 12:15
              I tutaj się mylisz Bakoma wcale nie należy do Danona.
              Poza tym Danon nie jest "chemiczny" jak piszesz. Produkty są pod wysoką
              kontrolą, produkowane z polskiego mleka.
              • jollka2 Re: BUBEL spożywczy lub kuchenny 24.08.05, 12:20
                a jogurty innych firm to z jakiego mleka się robi???
      • Gość: sz nowalijki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.04.04, 11:26
        mysle za miesiąc dopiero coś kupie
        póki co buraki, pyry, marche, kapusta
        z kopca

        dodam BEZSMAKOWE POMIDORY
        z okresu GRUDZIEŃ - KWIECIEŃ
        nie wiem po co one są
        paprochy i woda
        w zasadzie
        • aremo Re: nowalijki 05.04.04, 19:20
          Ech , nowalijki to już nie takie jak dawniej. One tylko ładnie wyglądają:-(
          Polecam w zamian kiełki z rzodkiewki, ostre w smaku i wiosenne.
    • Gość: Sz kojarzenie margaryny z oliwą i z masłem babuni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.04, 23:17
      bubel marketingowy
      bubel myślowy

      nie wiem ...
      to chyba za sprawą szefów marketingu?
      czy oni są debilami pędzącymi bez chwili zastanowienia?

      wiadomo że kojarzenie margaryny z oliwą,
      drzewkiem, gałązką oliwną jest śmieszne...

      lub kojarzenie w/w produktu z wakacjami
      u babuni na wsi i wiejskim masłem
      ... bardzo głupie

      efekt odwroty
    • brunosch BUBEL 05.04.04, 10:55
      1. Bubel kulinarny:
      - musztardy Roleskiego - sam kwas i niezidentyfikowane śmieci
      - gorące bułeczki z pieca w supermarketach. Nie muszą się starzeć - wystarczy
      że wystygną i robią się gliniaste.
      - może nie bubel ale... mój ulubiony sos sambal (marynowane, roztarte chili)
      poddają coraz większemu rozwodnieniu i złagodzeniu. Efekt: kiedyś słoiczek
      starczał na wiele miesięcy (dodawało się jedną KROPLĘ do potrawy) teraz zajadam
      się jak pikantniejszym ketchupem.
      2. Bubel sprzętowy:
      - Maszynka do mielenia mięsa na przyssawkę (szczyt kretynizmu!!!)
      • Gość: nancy Re: BUBEL IP: 193.111.166.* 05.04.04, 11:06
        Tłuczek do mięsa cały drewniany (łącznie z tą częścią tłukącą) - przy
        twardszych i grubszych mięsach zupełnie nieskuteczny, ponadto trudny do umycia,
        ja zawsze mam wrażenie, że jakieś włokienka mięsa pomiędzy drewnianymi
        zagłębiemniami pozostały.

        Bublem spożywczym są dla mnie gotowe budynie w kubeczkach (np. Bakomy) -
        obrzydliwie słodki, bez żadnego innego smaku kit.
        • Gość: dill Re: BUBEL IP: *.acn.waw.pl 05.04.04, 11:57
          ....tragedia to taki deser waniliowy lub czekoladowy...sonata czy fantazja...z
          wisniami niby...nie pomne nazwy ale po otwarciu smrod Mendelejewa i
          plastiku...dramat!
        • hania55 Re: BUBEL 05.04.04, 12:03
          Ja jeszcze dodam (do bułeczek brunona) wszelakie pieczywo na ulepszaczach -
          syf, który po wystygnięciu zamienia się glinę, albo kruszy pod nożem. Koszmar.
          O wędlinach składających się w 34% z mięsa litościwie nie wspomnę, bo ten temat
          był wałkowany wiele, wiele razy. Śmietana Szefa Kuchni - nie wiem do czego się
          nadaje, ale raczej nie do celów, do których zwykło się śmietanę używać.

          Buble kuchenne - popieram brunona co chodzi o maszynki na przyssawkę, bo z
          wielkim trudem udaje się w nich zemleć ser. Z mięsem (nawet ugotowanym) jest
          już znacznie gorzej. Drewniany tłuczek do mięsa, można sobie zawiesić dla
          ozdoby rustykalnej kuchni, bo do niczego innego się nie nadaje. Dodam jeszcze
          noże firmy Drago czy Dragon - tępią się w tempie rekordowym.
          • dzidecka Re: BUBEL 09.04.04, 12:38
            Śmietana szefa kuchni jest świetna
        • anlukas Re: BUBEL 06.04.04, 01:59
          Dam ci rade;przed tłuczeniem wkładaj to mięso do torebki foliowej,tłuczek
          będzie czysty i nie będziesz zeskrobywać mięsa z sufitu.
        • linn_linn Re: tluczek do miesa 22.04.04, 11:42
          Nie tylko. Przede wszystkim niszczy wlokna miesa.
          Tak wyglada tluczek prawidlowy / mieso nalezy zawinac w folie przezroczysta i
          uderzac tluczkiem dosc delikatnie /:
          www.toninelli.it/AreaPubP/HCGIP01R.pgm?ACTION=ExeRicerca&TipoRic=RicCateg&NRJOB=&ATP=BTT
        • Gość: MARFA Re: BUBEL IP: *.citibank.com 26.11.04, 11:08
          mięsko wystarczy przykkryć przezroczystą folią, strłucze się ładnie, a przyrząd
          jak nieuzywany, pozdrawiam
      • capa_negra Re: BUBEL 05.04.04, 14:49
        Ketschup Roleski - pomarańczowa bryja o konsystencji kisielu i plastikowym
        smaku
        • Gość: tomasz Re: BUBEL IP: *.ipt.aol.com 05.04.04, 19:40
          Ketchup Roleski u mnie rowniez,
          jeszcze nigdy nie probowalem czegos bardziej obrzydliwego.

          Wedlowskie pierniki i delicje - "schna" w tempie sekundowym "mozna sobie zeby
          polamac"
          • Gość: Gerda Re: BUBEL IP: *.autocom.pl 22.04.04, 11:36
            zgadzam sie w 100% nie ma nic padkudniejdszego niż Ketchup Roleski i wszelkie
            obrzydlistwa typu budyń-gorący kubek!!
        • bfinger Re: i do tego kiepsko sie wylewa 14.08.05, 08:43
          i do tego kiepsko sie wylewa
    • speni Re: BUBEL spożywczy lub kuchenny 05.04.04, 12:07
      Danao o smaku brzoskwiniowo-morelowo-winogronowym, przeciez to śmierdzi gumą do
      żucia Turbo.
      • kiwigirl Re: BUBEL spożywczy lub kuchenny 24.08.05, 15:14
        z tej samej chyba serii (jakiś serek nowy danona) limitowana seria z limonka -
        limonki nie czuć w ogóle...
    • aremo Re: BUBEL spożywczy lub kuchenny 05.04.04, 19:07
      Kefiry z mlekiem w proszku
      galaretki Gellwe które nie tężeją
      majonez Roleski
      przecier Kotlin i Pudliszki sprzed roku (galaretowato-żelatynowe, bleee), może
      się polepszyli
      mixy masła i margaryny w kostkach jak masło (w sumie nic nie mam przeciwko ich
      istnieniu, tylko na litość , doszukanie się na kostce że to jednak jest mix
      zabiera sporo czasu, próba oszustwa?)
      serki smakowe(większość)
      tarty "parmezan" w woreczku foliowym
      • Gość: sz kotlin .. pudliszki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.04.04, 23:17
        kotlin .. pudliszki ... TAK
        miałem taki koncentrat przecier
        ze dwa lata temu
        gowno mąką zaprawiane
        jak klej
        dramat zupełny
        jak koncentraty pomidorowe tylko madżiarskie [lub greckie lub wloskie]
        bo nie gorzkie
        • linn_linn Re: koncentraty pomidorowe 22.04.04, 11:45
          Im bardziej przerobiony pomidor, tym gorszy produkt zostal uzyty do produkcji.
          Koncentratow najlepiej w ogole nie uzywac.
          • Gość: sz dobre są poludniowe koncentraty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.04, 19:38
            tam mają szacunek do warzywa
            węgierskie, greckie, włoskie koncentraty są przyzwoite
            nie są gorzkie, nie są kwaśne
            • loel Re: dobre są poludniowe koncentraty 24.04.04, 15:20
              Tam są słodsze pomidory
      • Gość: lu Re: BUBEL spożywczy lub kuchenny IP: *.aster.pl / *.aster.pl 12.04.04, 18:35
        W jogurcie Jogobella z (podobno) duzymi kawalkami owocow (np. papaja; owoce
        egzotyczne) mozna znalezc... dynie! Wystepuje w roli owocow ezotycznych.
        • Gość: mały Re: BUBEL spożywczy lub kuchenny IP: *.aster.pl 10.07.04, 13:26
          do lu:
          nie słyszałaś/eś o dżemie brzoskwiniowym z dyni, albo o chrzanie z pietruszki :)
          piękna rzecz z przed lat :)
      • Gość: martynka Re: BUBEL spożywczy lub kuchenny IP: 82.210.144.* 03.05.04, 18:24
        Dokładnie Aremo - jak mnie wkurzają te miksy - teraz - jak jestem w innym
        sklepiei nie widzę masła z krówką to odkładnie oglądam kostkę masła czy to aby
        nie MIX. Mixy i margaryny są ohydne.
        bubel 2 - sok pomarańczowy Frutini , chyba firmy Tymbark - podobno jest z
        wapniem - smakuje jak najgorsze rozwodnione peerelowskie landryny.
    • Gość: n0str0m0 mcakdonaldowe hamburgery Z miesem wolowym IP: 202.95.14.* 05.04.04, 19:27
      makdonaldowe frytki koloru k bladej
      rowniez keczup pomidorowy kazdej masci
      sajgonki z miesem
      aspartam
      polskowietnamska kuchnia chinska
      i golabki w sloiku kazdej firmy

      bublem kuchennym sa oczywiscie soc-kuchnie metr na metr bez okna
      i palniki elektryczne

      nostromo
      • aniutek Re: mcakdonaldowe hamburgery Z miesem wolowym 06.04.04, 01:42
        zupa pt flaki, goracy kubek czy jakostak- szkoda sobie robic apetyt i tak wyladuje w zlewie fuuujjjjj
        musztarda chrzanowa Vavel- kwasibor nie musztarda
        paprykarz szczecinski pt Polski Smak z orzelkiem !!!!!!! na etykiecie, zjesc sie to to nie da a mialam
        nadzieje ,ze przypomni smak wakacji pod namiotem
        dodam,ze wszytskie te produkty kupilam w NY na Grenpoincie, zostaly sprowadzone z PL......

        z kuchennych ulatwiaczy- wiekszosc nozykow do obierania ziemniekow i warzyw nadaje sie do
        podciecie zyl ewentualnie bo bezskutecznie :) najlepsze maja w Ikei, zawsze kupuje kilka.
        aaaa jeszcze wszelkie produkty czystosciowe Leader Price..... takie mleczko do czyszczenia np..... od
        razu mozna wyrzucic - skutecznosc zerowa pod warunkiem, ze mozna to w ogole wydostac z butelki-
        bywa skamieniale :)
      • neviska Re: mcakdonaldowe hamburgery Z miesem wolowym 23.04.04, 12:46
        Gość portalu: n0str0m0 napisał(a):

        > makdonaldowe frytki koloru k bladej

        Do wszelkich McDonaldów radzę się nie zbliżać, jak ładnie by te świństwa nie
        wyglądały.

        ---
        Tylko pstryk! i już nie ma mnie...
    • Gość: janka Re: BUBEL spożywczy lub kuchenny IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 07.04.04, 23:47
      Dla mnie bublem są wyroby fackelman'a- ich praska do czosnku nie przetarła ANI
      JEDNEGO ząbka czosnku- przy pierwszym rączki się złamały- kurczę, co to był za
      czosnek?
      Bublem spożywczym są wyroby dla dzieci niby zdrowe, ekologiczne, bez
      konserwantów a trwałość ich to 2 lata. Poza tym, moim zdaniem, niepotrzebnie
      wzbogacają je wit C, często cukrem.
      I jeszcze keczupy pikantne a w rzeczywistości łagodne jak dla dzieci.
      Nie macie wrażenia, że często na początku nowy produkt jest w miarę dobry a
      potem jak już zdobędzie klientów, to producent opuszcza skrzydła? A może to ja
      się zrobiłam wybredna.
      • uasiczka Re: BUBEL spożywczy lub kuchenny 08.04.04, 11:08
        taaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaak...
        też MIAŁAM taką praskę, dwa dni
        bydlaki...
        • crazysexysugarhoneybabylove Re: BUBEL spożywczy lub kuchenny 08.04.04, 13:41
          Moja praska tej samej firmy skutecznie działa już trzeci rok...To samo z ich
          tarką.
          Bublem spożywczym dla mnie są wszelkiego rodzaju gorące kubki, słodkie chwile,
          słodkie kubki itd itp czyli wszystko, co się tylko zalewa wodą i...tworzy się
          po prostu glut.
          • Gość: janka Re: BUBEL spożywczy lub kuchenny IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 08.04.04, 14:01
            A to Ty szczęściarz/ra jesteś! Ja do produktów fackelmana mam widocznie pecha.
            I jeszcze przypomniało mi się;)
            kawa bez kofeiny- ile w tym chemii!
            piwo bez alkoholu
            papierosy tzw lekkie
            MLEKO bez TŁUSZCZU
            i tego typu inne
            • linn_linn Re: Fackelmann 22.04.04, 11:47
              Podobno dobre sa tylko formy do muffinow.
        • bfinger Re: BUBEL spożywczy lub kuchenny 14.08.05, 08:48
          mój mąż zaniósł z powrotem do sklepu (makro)- szybko oddali kasę. Widać nie byl
          ani pierwszy i jak widzę nie ostatni
      • poleczka2 Re: BUBEL spożywczy lub kuchenny 22.04.04, 20:21
        Łe jej, a ja taką praskę mam już parę lat i pięknie przeciera czosnek.
        Ja bardzo tęsknię do polskiego jedzenia więc nie nominuję niczego chyba że
        kisiele firmy Gellwe czy jakoś tak. Raz kupiłam do wzięcia na obczyznę i
        rzeczywiście ich jakość pozostawia wiele do życzenia.
        • jackussi Re: BUBEL spożywczy lub kuchenny 23.04.04, 05:52
          Gość portalu: Adrian napisał(a):

          > Gdzieś o tym czytałem. To ma być zdrowa woda!

          Nie lejmy wody tylko mówmy o konkretach.A woda ze służewca przemysłowego
          czerpana z kilkuset metrów może byc tak samo dobra (zła)jak ta z zielonych
          krain.I tak wszystkie wody przechodzą proces filtracji i uzdatniania a dzielą
          się na mineralne i stołowe.Bardzo duzo tanich wód to sa stołowe wody
      • aga857 Re: BUBEL spożywczy lub kuchenny 10.07.04, 12:13
        A ja kupiłam ostrzałkę Fackelmanna- nie wie, co ona ma ostrzyć, bo noży na
        pewno nie...
    • ewelinaxxi Re: BUBEL spożywczy lub kuchenny 09.04.04, 11:35
      Kostka rosołowa KUCHAREK - wiem, wiem, nie powinnam się nawet odzywać, bo osoby
      na tym forum tego typu produktów nie używają, ale ja od czasu do czasu
      potrzebuję szybki wywar... a ten rosół ma barwę zieloną, sztuczny zapach i
      odrzucający smak......fuuuuuuuj :(((((((
      • linn_linn Re: kostki rosolowe miesne 22.04.04, 11:49
        Wg najnowszych norm europejskich kostki miesne nie musza miec w swym skaldzie
        nawet sladowych ilosci miesa. Wystarczy tylko aromat. Wszelkie kostki glownie
        skladaja sie z soli.
    • Gość: Magda Re: BUBEL spożywczy lub kuchenny IP: *.bci.net.pl 09.04.04, 12:30
      Dodałabym jeszcze:

      1.kuchnia "chińska" w Polsce - z dodatkiem kapusty kiszonej i mrożonki
      warzywnej Hortexu - fuj, bez oryginalnych przypraw.
      2. "soczyste" wędliny nasączone chemią, zwłaszcza te pakowane;
    • Gość: sz sery żółte krajowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.04, 13:40
      podpuszczkowe, sery twarde, już nie w wosku jak za komuny,
      ale w szczelnym igielicie
      ser nie oddycha
      nie psuje się
      data waznosci na rok do przodu
      przeczytaj czasem co ma środku

      po wizytach w UE w Holandii, Francji (Comte!), Niemczech kupuje ser żólty
      okazjonalnie, wypisalem go z jadłospisu, brak mnie sera ....

      brak praewdziwego sera, w wosku, albo skoorce naturalnej, pachnące, dojrzalego
      zawinietego w papier jak dawniej
      • jollka2 sery - litości 23.08.05, 11:52
        Litości, toż ja już od kilku miesięcy nie jem wędlin i tylko sery, pasty i
        twarogi mi zostały !! Niby wiem, że to nie francuskie sery są, ale zawsze sobie
        mowię, że lepsze to niż produkty wędlinopodobne. Nie wiem jak z ta trwałością
        sera, bo po kilku dniach w lodowie cos bialego mu rośnie na brzegach.
        Dlaczego w Polsce nie można zrobić porządnego sera??
    • Gość: sz wędliny parzone i pieczone IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.04, 19:22
      w większości 'napomwoany' wodą i śrutą sojową dramat masarza
      a wszystko zgodne z tak zwaną NORMĄ ZAKŁADOWĄ
      ZN -234324FGUI234 łamane na osiem i pół
    • Gość: smakosz... Bubel spożywczy lub kuchenny... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.04.04, 01:40
      Marka własna Makro... To ci dopiero bubel. Parówek nie powąchał nawet pies, a
      wraz z paczkowanymi rodzynkami kupujesz szypulki na których kiedyś wisiały...
      • Gość: Ula Re: Bubel spożywczy lub kuchenny... IP: *.aster.pl / *.aster.pl 12.04.04, 02:07
        torciki Wedla w wersji mini ktore pojawily sie niedawno - nie maja nic
        wspolnego z duzymi torcikami wedlowskimi i sa okropne, co za oszustwo :(
        • Gość: pn Re: Bubel spożywczy lub kuchenny... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.04, 15:57
          jej a ja sie tym zajadam torciki sa pyszne i kroic nie trzeba jak tych duzych co sie niemozebnie kruszyly. Moze mialas przeterminowane?;>
          • Gość: miki Re: Bubel spożywczy lub kuchenny... IP: *.acn.waw.pl 25.04.04, 04:51
            ja sie dolaczam. Torciki to moj przeboj ostatnich tygodni, ale chyba juz czas
            przystopowac...
        • Gość: mniam Re: Bubel spożywczy lub kuchenny... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.04, 15:21
          Torciki naprawde nie maja nic wspolnego ze znanymi wszystkim torcikami Wedla.
          Nazwa to tylko chwyt reklamowy, a smak zupelnie inny, paskudnie slodkie.
        • Gość: mały Re: Bubel spożywczy lub kuchenny... IP: *.aster.pl 10.07.04, 13:34
          a mnie smakują, są słodsze od oryginalnych, które wolę w wersji tańszej czyli
          skrawki ich na wagę, nie lubię ich gorzkiej czekolady z zewnątrz
          :)
          • reynevan_a Re: Bubel spożywczy lub kuchenny... 24.08.05, 12:29
            tak, te skrawki na wagę są naprawdę super
    • Gość: Pichciarz Re: BUBEL spożywczy lub kuchenny IP: *.proxy.aol.com 12.04.04, 02:24
      Ależ oczywiście: "poprawiacz smaku" (gdy takiego i tak brak), osławiony
      glutaminian sodu, MSG!
    • julsza Re: BUBEL spożywczy lub kuchenny 21.04.04, 10:17
      galaretki Delecty smierdzace gnojowka - rzyg!!!
    • Gość: sz KAMIS nadęty i expansywny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.04, 17:57
      firma Kamis
      nadęta i expansywna

      jednocześnie ta zacna firma nie ma taki podtsawowych produktów jak:
      - biały pieprz w całości
      - gałka muszkatałowa w całości
      - kora cynamonu w całości
      ...

      a Kotany ma! i inne pomniejsze firmy także
      • fritzek Re:paskudztwa 21.04.04, 19:34
        1.
        wędliny popularne-wszystko takie same w smaku po 24h robi się zielonkawe i
        oślizłe jak potwór z loch ness(o ile istnieje takowy-jeżeli nie to wędliny
        poularne także powinny zniknąć)
        ja mam szcęście,znajomych na wsi,którzy robią tradycyjne wędlinki.szynkę można
        powiesić na kołku i ładnie podeschnie a pachnie pół domu.podobnie z
        kiełbasami.palce lizać.bez tych wszystkich E-? itd. i o dziwo te wędliny się
        nie psują ;) tylko wysychają na kość.
        2.
        mięso w marketach.myślę,że samo hasło 'czwarty żywot kurczaka' wystarczy.
        3.
        holenderskie'nowalijki'-a w szczegolności rzodkiewka pakowana w rożki.kto to
        świństwo wogóle kupuje?!
        4.
        margaryny,masmixy itp.wynalazki. kto ma dostęp do prawdziwego klepanego masła
        ten wie o czym piszę...masełko pachnące serwatką...
        5.
        automatycznie po maśle nasuneło się mleko.co tojest ta ciecz w kartonach,która
        nie chce się zsiąść tylko śmierdzi,a nawet jak jest świeżootwarta to
        podejrzanie pachnie?

        tak mogłabym mnożyć bez końca.wiem,że wiele osób może pomyśleć,że uprawiam
        propagandę wsi-być może.mieszkam w wielkiej aglomeracji i zapewnienie sobie
        smacznej,świeżej i zdrowszej żywności nie jest jakimś kosmicznym
        problemem.pewnie,że nie są to rzeczy tanie ale naprawdę warto.

        a!nie robię wogóle zakupów w marketach,więc może nie jestem aż tal bardzo
        narażona na kuchenne buble.
        • kamaoka Re:paskudztwa 21.04.04, 23:44
          fritzek napisała:
          5.
          > automatycznie po maśle nasuneło się mleko.co tojest ta ciecz w
          kartonach,która
          > nie chce się zsiąść tylko śmierdzi,a nawet jak jest świeżootwarta to
          > podejrzanie pachnie?

          pochodze z zielonych pluc polski (hihi), ale co do tego mleka, to ono siakies
          dziwne sie zrobilo, byl to proces co prawda stopniowy, ale teraz juz tego tknac
          nie mozna, ze juz nie wspomne o tych wszystkich kartonowych Laciatych czy
          innych, jak nie woda to smierdzi jak sto diabli, najlpesze jest te w folii z
          naszej spoldzielni lokalnej, ale i oni cos sobie odpuscili, mleko wogole nie
          chce sie zsiasc, co do ciasta sie doda? no hcyba nie te smietany?!
          pzdr
        • Gość: iii... Re:paskudztwa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.12.04, 20:21
          Ja sie od paru miesięcy zastanawiam, jak by tu wogóle zrezygować z jedzenia....
          Bo to co nam ostatnio handel dostarcza to sie do jedzenia nie nadaje.
      • aremo Re: KAMIS nadęty i expansywny 22.04.04, 00:00
        Chyba pojawiła się taka "ekskluzywna" seria i jest w niej szafran, wanilia i
        cynamon w całości. Znając Kamis będzie to wywindowana cena za normalną jakość.
        Widziałam gdzieś reklamę , ale w sklepach jeszcze nie. Nad białym pieprzem w
        całości nie ubolewam bo jest w sporym wyborze innych firm (akurat kupowanie
        mielonego białego to pomyłka, czarny czasem ujdzie), ale nad gałką tak, bo nie
        widziałam . Mam przywieziony zapas gałki w całości.
        A nawiązując do przypraw poszukajcie w sklepach ze zdrową żywnością lub
        Herbapolu ekologicznych mieszanek bez chemii firmy Dar Natury (proszę mnie nie
        przekonywać że mozna zrobić samemu bo 20 składników umiejętnie nie potrafię
        połączyć). 0% glutaminianu tylko zioła i przyprawy. Ta firma ma też przyprawy
        solo i w całości w dużym wyborze. Opakowania skromne, bez nadecia:-)Zwykły
        foliowy woreczek zgrzany i do tego kawałek tektury z opisem.
        • ka2 Re: KAMIS nadęty i expansywny 22.04.04, 09:52
          Aremo, niech ja Cię ucałuję ;)
          przechodzę czsem obok herbapolu, ale nie wpadłam na to, żeby przypraw tam szukać
          a w rozpaczy ostatnio biegam po ościennych miastach, usiłując kupić resztki
          wycofywanego Ducrosa :)
          • aremo Re: KAMIS nadęty i expansywny 22.04.04, 11:02
            ka2 napisała:

            > Aremo, niech ja Cię ucałuję ;)
            > przechodzę czsem obok herbapolu, ale nie wpadłam na to, żeby przypraw tam
            szuka
            > ć
            Ja też natknęłam się na nie zupełnie przypadkiem , bo akurat w sklepie ze
            zdrową zywnością marny wybór. A w Herbapolu cała wysoka drewniana półka z tymi
            przyprawami, tylko nie wiem czy w Twoim mieście również. Ale poszukać warto. Są
            tam nawet rzadko spotykane przyprawy jak czarnuszka itp.
            • Gość: sz KAMIS - sramis IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.04, 16:44
              kiedyś do nich napisałem na e-mail'a ze strony webicznej;
              że nyndza,
              że brak pieprzu w kuleczkach,
              że cynamonu brak w kawałku,
              gałki ..
              miła pani z PIR napisała,
              że dziękuje za głos z nizin,
              ze wprowadzają nowe asortymenty ....
              napisałem żeby się męczyli ...
              że u konkurencji są owe asortymenty
              i już!
              • kraxa przyprawy 09.12.04, 16:40
                Moze wybieracie sie, albo Wasi znajomi na wczasy do Turcji. Dajcie sobie spokój
                z podróbami portfeli Vuittona. Przyprawy i mBynki oto co nalezy stamtad
                przywiezc. Na targach az kreci w nosie od aromatycznych ziol i korzeni. W
                sprzedazy sa gotowe zestawy -15-20 woreczkow z róznymi przyprawami +mosiezny
                mlynek na drewnianej tacy. Wszystkim znajomym poprzywozilam bo kosztowalo
                ojkolo 20 zl w przeliczeniu. Naprawde "tutejsze" przyprawy nie umywaja sie
                nawet.
          • jollka2 Re: KAMIS nadęty i expansywny 23.08.05, 12:16
            Dzieki, ja też zajrzę do Herbapolu :)
      • Gość: martynka Re: KAMIS nadęty i expansywny IP: 82.210.144.* 03.05.04, 18:29
        kamis za to nareszcie wziął się za musztardy i jedna mu wyszła - piekło w
        gębie, dijon się chowa ;) - musztarda rosyjska.
      • Gość: szpak Re: KAMIS nadęty i expansywny IP: 149.250.252.* 18.11.04, 11:23
        Pieprzu bialego, to faktycznie z Kamisa nie widzialam, ale galke w calosci i
        kore cynamonowa, to na 100% maja.
    • pan_pinejro Budynie 'Slodka chwila' 21.04.04, 18:04
      Rozwarstwiaja sie. Woda nie laczy sie dobrze z proszkiem.
    • lomas Roleski 22.04.04, 01:43
      wszystko firmy Roleski,a zwłaszcza ketchup, no czegoś bardziej paskudnego
      jeszcze w zyciu nie jadłam i bazylia suszona Kotany, no zapach to ma
      wszystkiego tylko nie bazylii
      ale na szczęście już świeżuchna rośnie na okienku :)
      • jackussi Ogórki na wiosnę 22.04.04, 06:16
        <a heref="https://forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=11207&w=12054025>Ogórki
        teraz to świństwo<a/>
    • beauty_baby podróby masła 22.04.04, 09:11
      marne imitacje podszywające sie pod prawdziwe masło. Opakowane prawie
      identycznie, podobnieponazywane, i trzeba doszukiwać sie składu, często
      sprytnie "zawinietego", żeby sie przekonać, że dodano do tego jakiegos
      syfiastego oleju. Przeciez jakies organizacje konsumenckie powinny się tym
      zająć!
      Ponadto, soro magaryna jest tak pyszna i zdrowa to czemu ciagle ja przyrówniją
      do tego niezdrowego i niedobrego masła. gdzie tu logika?!
      • kwiat_lotosu więcej bubli 22.04.04, 09:47
        co za mleko, jesli pozostanie na dłuzej otwarte to zamiast kwasniec , jest
        gorzkie i cuchnące.Buble to wszytkie te produkty w supermarketach, najtansze
        majonezy, keczupy, musztardy, jogurty, firma Tsm robi niezłe buble,parowki są
        odrzutemm kosci i ryja swiniaczka, natomist do pasztetów drobiowych wali sie
        kosci ,powoli zaczynamy jadac mączkę kostną , hehehe.Uważam ,ze nas-konsumentiw
        nie szanują i dlatego warto wrocic do grochowek, kapusty, burakow, a te dania
        gorace i zimne , kubki błyskawiczne niech zjadaja producenci, pozdrawiam
        • Gość: p102 Re: więcej bubli IP: *.net-serwis.pl 09.09.04, 18:02
          caly urok uht polega na tym ze jest jałowe, kozysc z tego taka, ze nie trza
          gotowac wada.. no coz gnije a nie kisnie:)
      • aremo Re: podróby masła 22.04.04, 11:49
        Też mnie to wkurza. Parę razy nacięłam się bo tylko "macałam' i kostka była
        twarda (łudziłam się, że to masło). A gdzie tam, chłodnia działała za dobrze i
        przyniosłam ohydny mix z którym nie wiedziałam co zrobić. Teraz kupuję jednego
        producenta, a jak nie ma to dokładnie czytam każdy napis na opakowaniu. Czasem
        w niespodziewanym miejscu jest maczkiem informacja że zawiera domieszkę oleju.
        • Gość: sz za te maślane podróby IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.04, 16:39
          za te maślane podróby to ja bym chętnie jakiegoś mleczarza dla przykładu w
          kadzi maślanej skąpał
          • jollka2 chodzi tu o kasę 23.08.05, 12:38
            i to nie tylko tę z naszej kieszeni, lecz o różnicę w płaconym przez nich
            podatku. Kiedys juz o tym było. Ponoć skarbówka się wzięła za nich i od tej
            pory mix nie można nazywać masłem. Zwróćcie uwagę, że teraz są"
            masłowe", "maślane", "osełkowe", ale nie masło.
    • Gość: maja Ice tea liptona IP: *.kutno.mediaclub.pl 22.04.04, 10:44
      Takie badziewie do smażenia w lynie że to niby margaryna co nie pryska: Ramy i
      chyba Kamy.
      Vegeta w której jest więcej soli niż przypraw.
      Sos z cebulką do pieczeni!
      Zupki chińskie z RRRRadomia
      W ogóle zupki....
      A ! I takie sprzedawane na wagę zmielone rybki chyba razem z wnętrznościami
      formowane w wielorbki i inne morkie sworzonka
      I niestety większość mrożonych warzyw
      I mrożona Ice tea liptona. Co to w ogóle jest herbata mrozona?!!!
      • linn_linn Re: tluszcz w plynie 22.04.04, 11:54
        Kupilam ostatnio forme do ciasta z ostrzezeniem, aby do natluszczania nie
        uzywac tluszczu w plynie / w moich sklepach i tak go nie ma /. Moze wejsc w
        reakcje z powloka formy i ja zniszczyc. Ciekawostka!
      • Gość: Malgoska Re: Ice tea liptona IP: *.client.comcast.net 11.07.04, 19:39
        Iced tea to sie zupelnie dobrze popija jak termometr wyjezdza powyzej 85F
        (pewnie ok. 30C). Liptona to osobiscie unikam, wole Tetley jak tylko mozna
        dostac. Trzeba zrobic b.b.b. silna esencje. Zalewa sie goraca na kostki lodu
        (3/4 szklanki lodu, reszta herbaty) slodzi do smaku, najlepiej slodzikiem bo
        cukier sie leniwie rozpuszcza). Mozna dorzucic listek miety w czasie parzenia,
        albo wetknac pognieciony listek do szklanki w ten lod. Z malym plasterkiem
        cytryny tez b. dobre.
        To tak jako ciekawostka.
        Z polskimi bublami kuchennymi nie jestem dobrze zaznajomiona, natomiast
        amerykanskich to bym miala cala litanie, ale to chyba nie w tym watku....
    • lunatica Mój wątek na głównej stronie HUURRRAA!!! 22.04.04, 13:19
      dziękuję wszystkim, którzy dopisują swoje spostrzeżenia - za jakiś czas
      malutkie podsumowanie :-)
    • Gość: sz tu nie Europa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.04, 16:47
      tu nie Europa zapadnaja
      tu nie Francja czy Niemcy gdzie
      grosz w porfeliku
      i szacunek
      dla jakosci towaru spożywczego

      tu kiełbasa parzona za cene kilograma żywca w skupie
      w supermakecie
      i śmietana z zagęstnikiem

      trzecia liga
      • sliwkaa prawie wszystkie PARÓWKI 22.04.04, 17:09
        i Kielbasy z niższej i średniej półki.

        Parówki z wiekszosci zakladow miesnych- największe świństwa i odpady tam
        trafiają. Słyszałaam nawet o praktykach, ze parówki przeterminowane z sklepu
        trafiaja znowu do producenta, tam sie znowu dodaje troche swiezego swinstwa:
        wymiona, uszy, ryje- mieli sie ten caly syf, wiąze sie jakąs chemią - tak ze
        polowa skladu to woda .. i jazd w nowe opakowanie. A parówki cielece to juz
        chyba jakis wymysl marketingowy ;-)

        Kiebasy tansze - to samo !
        • Gość: sz cena < 6 zł IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.04, 10:31
          jeżeli wędlina kosztuje tyle co kilogram zwierzęcia w skupie to musi być
          napchana czym innym ... i już
        • Gość: Europejczyk W PRL była "kiełbasa z pierwszego pisku"... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.04.04, 00:10
          ...kiedy do maszyn w zakładach mięsnych nocą właziły szczury, a rano
          uruchamiano linię produkcyjną... palce lizać :)

          a może nadal ją produkują? ;)
        • jollka2 cielęce parowki 23.08.05, 12:41
          Kiedyś pewien masarz śmiał się z nich, bo w Polsce od kilku lat zabija się
          minimalne ilości cieląt.
    • Gość: Adrian Woda Nestle lana na Sluzewcu Przemyslowym IP: *.chello.pl 22.04.04, 19:35
      Gdzieś o tym czytałem. To ma być zdrowa woda!
      • lunatica wczoraj w sklepie widziałam ją po raz pierwszy, 22.04.04, 19:37
        ale jakoś nie wzbudziła mojego zaufania. intuicja?
        • Gość: aniel przyprawy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.04, 19:56
          wlasnie, dlaczego nie ma nigdzie Ducrosa? uwielbialam bo 100% ziol bez soli, :(
          • Gość: martynka Re: przyprawy IP: 82.210.144.* 03.05.04, 18:35
            Ducors wucofuje się z polskich sklepów. Gdzieniegdzie jeszcze można kupic. Ja
            natknęlma się na wyprzedaż w tzw.Leclercu. Może jeszcze coś tam zostało.
            PZDR.
            • Gość: j Re: przyprawy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.05, 12:05
              Makrela lub morszczuk mrozony do pieczenia zakupiony w Realu.Nie rozmrozi sie w
              normalnych warunkach bo tak glebko jest zamrozony. Po rozmrozeniu nalezy
              wykrecic filety aby woda wyciekla , a wowczas ryba ma wyglad "scierki", a po
              upieczeniu w niczym nie przypomina smazonej ryby. Obrzydlistwo.W Realu
              wedliny "spod strzechy" czy jakos tak .Jak przejde kolo tego stoiska , smrod
              saletry wzbudza u mnie odruch wymiotny i tak za kazdym razem. Mysle , ze
              przetwarzaja zepsute mieso , zabijac zapach przyprawami i saletra.

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka