Dodaj do ulubionych

Rząd zdelegalizował gałkę muszkatołową

12.11.10, 23:33
Nasz wspaniały rząd prześciga się w produkowaniu chorych zakazów. Zróbcie zapasy bo niedługo gałka muszkatołowa zniknie z półek sklepowych ponieważ kilku małolatów postanowiło odurzyć się paczką przypraw.

Więcej tu:
forum.gazeta.pl/forum/w,29,118650793,118650793,Nielegalna_galka_muszkatolowa.html
Obserwuj wątek
    • bene_gesserit Re: Rząd zdelegalizował gałkę muszkatołową 13.11.10, 00:25
      Stary, przestan zarzucac gałkę, bo ci sie na sygnaturke rzucilo.
      • Gość: gość Re: Rząd zdelegalizował gałkę muszkatołową IP: *.chello.pl 13.11.10, 11:33
        No to mak też powinni zdelegalizować. Koniec makowców, i innych słodkości z makiem.
        • bene_gesserit Re: Rząd zdelegalizował gałkę muszkatołową 13.11.10, 12:54
          Nieprawda. Po prostu trzymac uprawy maku pod specjalnym nadzorem, co w Polsce sie dzieje od drugiej polowy lat 90tych.
          • mhr-cs Re: Rząd zdelegalizował gałkę muszkatołową 13.11.10, 14:06
            bene_gesserit

> Nieprawda. Po prostu trzymac uprawy maku pod specjalnym nadzorem, co w Polsce s
            > ie dzieje od drugiej polowy lat 90tych.

wiem ze od lat hoduje sie inny
            gatunek maku bez problemu,

• bene_gesserit Re: Rząd zdelegalizował gałkę muszkatołową 13.11.10, 14:39
              Mak niskomorfinowy, tak. Ale nawet uprawy tego maku musza miec specjalne pozwolenia i musza byc zakontraktowane.
              • ten_co_ma_racje mak to nie gałka 16.11.10, 21:46
                Mak to nie gałka. Z maku na półce nie wytworzysz żadnego narkotyku, a gałkę wystarczy wziąć 2 opakowania, wygotować wywar lub nawet zjeść na sucho i masz silny narkotyk.
                • bene_gesserit Re: mak to nie gałka 18.11.10, 16:28

No shit sherlock
    • mhr-cs Re: Rząd zdelegalizował gałkę muszkatołową 13.11.10, 11:39
      ten_co_ma_racje

i wierzy w "kaczki lokalne"
    • quba Re: Rząd zdelegalizował gałkę muszkatołową 16.11.10, 23:21
      Zgadza się, Przeszukałam moje miasto, gałki nie ma NIGDZIE
      ----------------------------------

Wszyscy mamy jakieś swoje przywary i niekoniecznie to znaczy, że trzeba
      pielęgnować w sercu dawne urazy i odświeżać je bez końca.
      • Gość: Grisza Re: Rząd zdelegalizował gałkę muszkatołową IP: *.icpnet.pl 17.11.10, 10:50
        Może ZWYCZAJNIE wykupiona? :)
        Te durne bachory kupują czasem po kilkanaście paczek.
        Preferują gałki ale jak nie ma to wykupują proszek.
        • mhr-cs Re: Rząd zdelegalizował gałkę muszkatołową 17.11.10, 11:02
          zwykla "kaczka gazetowa"
          i sklepy sa puste(nic sie nie zmienilo),
        • quba Re: Rząd zdelegalizował gałkę muszkatołową 17.11.10, 18:07
          Ale ja nie szukałam proszku, tylko gałek właśnie. NIE MA !!! ----------------------------

• quba Re: Rząd zdelegalizował gałkę muszkatołową 17.11.10, 18:07
            I jak teraz zrobic flaki?
            ----------------------------

• Gość: Grisza Re: Rząd zdelegalizował gałkę muszkatołową IP: *.icpnet.pl 17.11.10, 19:49
            quba napisał:

> Ale ja nie szukałam proszku, tylko gałek właśnie. NIE MA !!! -----------

W celach odlotowych lepsze są gałki. :) Dzieciaki wykupują więc przede wszystkim gałki a jak nie ma gałek to biorą się za proszek.
            Zresztą gałka w gałkach zawsze była trudniejsza do kupienia. A teraz tym bardziej. :D
            Jak się dzieciaki za grosze mogą nawalić to kupują ile wlezie.
      • Gość: FRANKA Re: Rząd zdelegalizował gałkę muszkatołową IP: *.w109-212.abo.wanadoo.fr 17.11.10, 21:46
        rzadowi to tez juz odbija
        • Gość: Grisza Do Franki IP: *.icpnet.pl 18.11.10, 15:34
          A wiesz, że rząd ma też zdelegalizować forowczów o nicku FRANKA?

Poczytaj wpierw o gałce zanim zaczniesz pisać znów takie durnoty na forum.

• Gość: FRANKA Re: Do Franki IP: *.w109-212.abo.wanadoo.fr 19.11.10, 20:56
            grisza - wyczytalam ,i mozliwe ze nie dokladnie zrozumialam i napisalam wg ciebie durnoty ,ponad pol wieku zyje tutaj a w pl jest tyle nowosci i mimo ze sledze dokladnie czasami nie nadazam - chociaz sie bardzo staram ,a co do tej galki ,to nigdy nie pomyslala bym ze ma takie swinskie wlasciwosci ,jestem w klubie ludzi gotujacych ,wymyslajacych rozne nowe potrawy , wiec swieza galka jest dla nich pieknym i pachnacym malenkim upominkiem z moich dalekich podrozy ,mimo wszystko dziekuje ci za krytyke i pozdrawiam
            • Gość: Grisza Re: Do Franki IP: *.icpnet.pl 20.11.10, 08:45
              Ktoś trolluje, nauczka, by nie ufać we wszystko co napiszą na forum. ;)

A gałka ma takie "dziwne" właściwości ale dopiero jak zjesz na raz ze dwie paczki proszku albo 2-3 starte gałki, czyli w dość dużym i mało strawnym stężeniu.
              Normalnie używającym nie grozi.
              pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka