Gość: iwona
IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl
13.11.10, 18:53
W październikowym numerze "kuchni" jest przepis na tartę z kabaczkiem i owczym serem. M.in. należy polać mieszanką oliwy, soku z cytryny i czosnku rzecznony ser, całość zaś po upieczeniu syropem klonowym.
Mam jednak cukinię i ser bałkański z lidla, " w zastępstwie" kabaczka i sera owczego. Niestety, nie mam syropu klonowego.
Stąd pytania: w jaki sposób mogłabym zastąpić syrop klonowy, np. miodem (?), czy zrobić na jego bazie jakąś zalewę? Jaką?
Czy użycie słonego sera bałkańskiego plus słodka zalewa po całości, czy to do siebie pasuje, czy warto zaryzykować takie połączenie?
Czy nie lepiej by było po prostu posypać całośc startym serem parmino (z paczki, średnia kopia prawdziwego parmezanu).
do całości potrawy dochodzą jeszcze orzeszki piniowe do posypania i natka.