Dodaj do ulubionych

wrocław - liście cytrynowe dostanę?

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.10, 09:15
witam,
czy ktoś się orientuje, czy we Wrocławiu dostanę gdzieś produkty typu - trawa cytrynowa, liście cytrynowe ? Jestem po pysznym tajlandzkim weekendzie u przyjaciół i marzy mi się powtórka !
Obserwuj wątek
    • zbyfauch Re: wrocław - liście cytrynowe dostanę? 16.11.10, 10:26

Adresy sklepów
      pl. Jana Pawła II, przejście podziemne 50-136 Wrocław tel.0(71) 7936776 (godziny otwarcia: pn-pt 06:00-20:00 sb 09:00-15:00)

Dom Handlowy "Astra", ul. Horbaczewskiego 4-6 54-130 Wrocław tel.0(71) 3549635 (godziny otwarcia: pn-sb 09:00-20:00 nd 10:00-15:00 )

ul. Piastowska 23/1"B" 50-361 Wrocław tel.0(71) 3284013 (godziny otwarcia: pn-pt 09:00-17:00)
    • tessora Re: wrocław - liście cytrynowe dostanę? 16.11.10, 11:28
      Hala Targowa stoisko z żywnością wegetariańską. Widziałam tam trawę cytrynową. Co do liści to nie wiem.
    • marciasek Re: wrocław - liście cytrynowe dostanę? 16.11.10, 12:16
      Poza adresami, które tu już przywołano - w Kuchniach Świata dostaniesz mrożone liście limonki i trawę cytrynową (np. w Magnolii), w Makro - świeżą trawę cytrynową, suszone liście limonki (w słoiczkach pod marką Thai Heritage) - w kazdych lepszych delikatesach (Alma, Bomi, Piotr i Paweł)
      • Gość: joma24 Re: wrocław - liście cytrynowe dostanę? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.10, 20:25
        dziękuję,
        czy te adresy powyzej, to jakieś sklepiki z orientalną żywnością czy też normalne sklepy , gdzie jest tylko stoisko z tego typu produktami ?
        • Gość: marciasek Re: wrocław - liście cytrynowe dostanę? IP: *.ghnet.pl 17.11.10, 17:00
          > czy te adresy powyzej, to jakieś sklepiki z orientalną żywnością czy też normal
          > ne sklepy , gdzie jest tylko stoisko z tego typu produktami ?

A, to trzeba zapytać osoby, które je podały - ja we Wrocławiu od lat już nie mieszkam i tylko tam bywam, w żadnym z tamtych sklepów nie byłam. Znam tylko te miejsca, o których sama napisałam. A "Pachnąca księgarnia" jeszcze istnieje? To chyba na Wita Stwosza było... Gdyby nadal istniała, to pewnie tez by coś mieli :)
    • simon_r Re: wrocław - liście cytrynowe dostanę? 17.11.10, 11:09
      W każdym prawie markecie typu carrefour czy auchan na stoisku warzywnym jest ostatnio dostępna trawa cytrynowa. A liście kafiru czyli limonki kupuje się suszone w słoiczkach... Stoją sobie obok sosów sojowych. A jak chcesz mieć naprawdę tajski smak to nie zapomnij o sosie rybnym.
      • marciasek Re: wrocław - liście cytrynowe dostanę? 17.11.10, 17:03
        simon_r napisał:

> A liście kafiru czyli limonki kupuje się suszo
        > ne w słoiczkach...

Suszone są cienkie, spróbuj mrożonych - maja znacznie bardziej intensywny zapach.
        Mrożone są dostępne w Kuchniach Świata. Trzeba je szybko przywieźć do domu, najlepiej w torbie termicznej i siup do zamrażarki.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka