Gość: x Re: potrzebuję sprawdzony przepis na gulasz IP: *.adsl.alicedsl.de 13.01.11, 21:01 co znaczy wedlug ciebie sprawdzony?kazdy ma inny smak i gust i robi po swojemu.poszukaj w goglach,tysiace przepisow na gulasz,na pewno znajdziesz jakis przepis pasujacy pod twoje wymagania. Odpowiedz Link Zgłoś
lee-aa Re: potrzebuję sprawdzony przepis na gulasz 13.01.11, 21:08 tak na szybko z lenistwa: forum.gazeta.pl/forum/w,24121,86957896,86957896,Gulasz_na_rozne_sposoby.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aqua48 Re: potrzebuję sprawdzony przepis na gulasz IP: 77.236.25.* 14.01.11, 09:22 Przepis podstawowy i sprawdzony to pokroić mięso w kostkę (może być wołowe, wieprzowe, drobiowe, królicze, choć najlepszy wybór to mieszanka wołowego i wieprzowego), obsmażyć kawałki mięsa oprószone delikatnie mąką na tłuszczu z każdej strony, zalać wodą, tak żeby ledwo przykrywała mięso, dodać listek laurowy, pieprz i takie przyprawy jakie lubisz i dusić do miękkości sprawdzając ilość wody, pod koniec duszenia dosolić. Ja robię gulasz w szybkowarze i zajmuje mi to 15 minut. Można dodawać do duszenia paprykę pokrojoną w paski, marchewkę, pietruszkę lub seler starte na dużym tarle, podsmażone: cebulę i czosnek, ziemniaki pokrojone w kosteczkę, kładzione małą łyżeczką kluseczki lub zostawić w wersji podstawowej, też będzie pyszny. Odpowiedz Link Zgłoś
mhr-cs Re: potrzebuję sprawdzony przepis na gulasz 14.01.11, 10:02 gucia.2 napisała: > proszę o pomoc jaki masz na mysli? u mnie to tylko wegierski na to zasluguje, Odpowiedz Link Zgłoś
a74-7 Re: potrzebuję sprawdzony przepis na gulasz 14.01.11, 10:09 gulash wegierski to zupa :-D Odpowiedz Link Zgłoś
mhr-cs Re: potrzebuję sprawdzony przepis na gulasz 14.01.11, 10:22 a74-7 napisał: > gulash wegierski to zupa ach,nie zalezy w ktorym kraju i co z tego zrobisz, ale to nie bylo pytaniem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ajjjjj Re: potrzebuję sprawdzony przepis na gulasz IP: 212.160.148.* 14.01.11, 14:41 jak to zalezy w jakim kraju? jak wegierski to na wegrzech i to ZAWSZE jest zupa nie ma znaczenia czy na alasce czy w afryce gulasz wegierski wszedzie taki sam Odpowiedz Link Zgłoś
mhr-cs Re: potrzebuję sprawdzony przepis na gulasz 14.01.11, 14:49 Gość portalu: ajjjjj to tak samo jak spagetti,nie czy musimy pisac przed tym zawsze"a la", Odpowiedz Link Zgłoś
a74-7 Re: potrzebuję sprawdzony przepis na gulasz 14.01.11, 16:23 zapetlilas sie troche mhr :-) Sama napisalas : to tylko wegierski na to zasluguje, wiec skoro" tylko wegierski" , kobylka u plotu :-D Podaj lepiej przepis na ten swoj "tylko wegierski " Moze cos ciekawego wniesiesz :-D Odpowiedz Link Zgłoś
qubraq Re: potrzebuję sprawdzony przepis na gulasz 14.01.11, 12:35 mhr-cs napisała: > jaki masz na mysli? > u mnie > to tylko wegierski > na to zasluguje, :-) podobno ten z gór Harz'u jest bardzo fajny - D, może znasz przepis? :-) Odpowiedz Link Zgłoś
mhr-cs Re: potrzebuję sprawdzony przepis na gulasz 14.01.11, 12:39 qubraq napisał: > :-) podobno ten z gór Harz'u jest bardzo fajny - D, może znasz przepis? :-) niestety nie, tych okolic nie znam czy powinnam? ale sie zastanowie odwiedze przy okazji, Odpowiedz Link Zgłoś
qubraq Re: potrzebuję sprawdzony przepis na gulasz 15.01.11, 10:16 mhr-cs napisała: > niestety nie, tych okolic nie znam czy powinnam? > ale sie zastanowie odwiedze przy okazji, Oj wybacz! pomyliłem z Erzgebirge czyli z Rudawami :-) Odpowiedz Link Zgłoś
a74-7 Re: potrzebuję sprawdzony przepis na gulasz 14.01.11, 15:17 autentyczny wegierski, kucharz co prawda gada przez 5 min, ostatnie 2 min video - dadza obrazkowy poglad :-) www.youtube.com/watch?v=jFglyeQilAY&feature=related Odpowiedz Link Zgłoś