Dodaj do ulubionych

Szybko! Szybko! Co z tego zrobić? :)

07.02.11, 15:06
mam filet z kurczaka, mrożoną fasolkę, mrożony groszek cukrowy, imbir, grzybki moon, malutką kapustę pekińską... Jakąś dobrą "chińszczyznę" da się z tego zrobić? :)

--
--------------
Bądź jak ptak...
Obserwuj wątek
      • eeela Re: Szybko! Szybko! Co z tego zrobić? :) 07.02.11, 16:47
        To "coś jeszcze" to na przykład zgnieciony czosnek, sos sojowy, parę kropel oleju sezamowego, i może też być jeszcze łyżka miodu :-)


        --
        Perdedor no es aquel que no acumula logros, sino el que no puede reconocerlos cuando los tiene.
    • Gość: senin Re: Szybko! Szybko! Co z tego zrobić? :) IP: 220.253.83.* 07.02.11, 17:37
      grzyby namocz w goracej wodzie (Malej ilosci, wcisnij do filizanki i zalej gotujaca woda) przez ok 10 minut, odcisnij, pokroj w paski, wode zachowaj, pokroj cebule w piorka (bo cebule zakladam, ze masz, posiekaj drobno imbir
      pokroj kurczaka

      najpierw obsmaz kurczaka na zloto (ok 2-3 minuty) dodaj cebule i zmaz az zmieknie i sie zezloci, dodaj grzyby i imbir oraz wode od grzybow (nie za duzo wody, tak by otrzymac troche sosu) dodaj sos i pieprz i dus przez okolo 3-4 minuty (zadnych sosow sojowych ani nic - i tak jest bardzo smaczne)

      podawaj z ryzem, lub makaronem jajecznym

      lub:
      dzo goracy olej wrzuc posiekany czosnek , przesmaz kilka sekund, wrzuc pokrojonego kurczaka - smaz okolo minuty, az sie zezloci, dodaj fasolke i pokrojona w piorka cebule - smaz nastepne 2-3 minuty, dorzuc groszek imbir mozesz dodac sos sojowy - miodu nie dodawaj jesli nie dodajesz czilli

Popularne wątki

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka