Dodaj do ulubionych

babeczki w pergaminowych foremeczkach

IP: *.katowice.sdi.tpnet.pl 28.04.04, 14:27
mam bardzo dużo tych foremek ale żadnego pomysłu na te babeczki
prosze o przepisy
Obserwuj wątek
    • Gość: Tess Re: babeczki w pergaminowych foremeczkach IP: *.telia.com 28.04.04, 14:49
      muffis = babeczki = 30szt.

      -100gram margaryny lub masla
      -1 decylitr cukru pudru( 1 dl.= to jedna dziesiata litra)
      -utarta skorka z pol cytryny lub cukier waniljowy
      -1 dl.maki kartoflanej
      -1/2 lyzeczki proszku do pieczenia
      -1 jajko

      margaryne (tem.pokojowa) zmieszac z suchymi produktami ,
      dodac jajko,
      wyrobic wszystko na jednolita mase
      wypelnic do niecalej polowy foremki
      piec 200-225 stopni okolo 10 minut.

      ja robie zawsze jak na bake z normalna maka pszenna i wypelniam foremki,
      dodaje rodzynki,lub cienka cwiartke jablka posypujac cynamonem,
      pasuje kazde ciasto by wypelnic foremki....
      powodzenia,
    • Gość: maja Re: babeczki w pergaminowych foremeczkach IP: *.dip.t-dialin.net 28.04.04, 14:59
      z przepisów Agnieszki Kręglickiej z przyjęcia urodzinowego "wysokich obcasów"

      Na koniec - babeczki sentymentalne. Marta Gessler robiła podobne na pierwszych
      urodzinach "Obcasów". Moje są z białej czekolady z musem żurawinowym. To deser
      o najlepszej proporcji łatwości wykonania w stosunku do wrażenia. Rozpuszczoną
      czekoladą smaruje się papierowe foremki po czekoladkach. Wstawia do zamrażarki
      i przed podaniem zdziera papierek. Można je wypełnić bitą śmietaną, owocami,
      musem, lodami. Jeśli serwujemy deser indywidualnie, można talerz ozdobić sosem -
      owocowym, karmelowym, miętowym.

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka