1.41421356i 16.03.11, 08:54 hej mam mieso wieprzowe i wołowe czy jakbym zrobiła z tego bitki w jednym sosie, to będzie ok, czy jednak nie łączyć tak mięsa? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aqua48 Re: czy mozna zrobic takie bitki? 16.03.11, 09:18 W zasadzie można, ale wołowe wymagają nieco dłuższego duszenia. Jeśli zrobisz razem, to ryzykujesz, że wieprzowe mogą się już rozpadać, a wołowe będą jeszcze twardawe. Wszystko zależy od tego jakiej miękkości mięso akceptujesz i czy dobrze uchwycisz moment zdjęcia z ognia. Odpowiedz Link Zgłoś
mhr-cs Re: czy mozna zrobic takie bitki? 16.03.11, 09:32 jak robie gulasz mieszany (wieprzowina i wolowina) to tez jest wspanialy, dleczego by nie bitki? Odpowiedz Link Zgłoś
qubraq Re: czy mozna zrobic takie bitki? 16.03.11, 16:25 mhr-cs napisała: > jak robie gulasz mieszany (wieprzowina i wolowina) to tez jest wspanialy, > dleczego by nie bitki? Hej, to jest fajne - nigdy nie mieszałem ale sprobuje tak zrobic tyle ze one sie nie duszą jednakowo dlugo; zaczne od wołowego i dopiero potem po jakichś 45 minutach dodam wieprzowy z grzybami... :-) Dzieki za podpowiedź! Odpowiedz Link Zgłoś
horpyna4 Re: czy mozna zrobic takie bitki? 16.03.11, 09:32 Wyjdą z tego bitki wołowe w sosie wieprzowym... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: km Re: czy mozna zrobic takie bitki? IP: *.net-serwis.pl 16.03.11, 09:46 Nie radzę. Bitki wołowe wymagają dłuższego duszenia. Radziłbym robić w osobnych garnkach, natomiast sos może być wspólny. Jeżeli zdecydujesz się na robienie razem to radzę zacząć od bitków wołowych (podsmażyć i zacząć dusić, a po jakimś czasie (może nawet pół godziny) dodać wieprzowe. Pozdrawiam km Odpowiedz Link Zgłoś
1.41421356i Re: czy mozna zrobic takie bitki? 16.03.11, 09:56 o i tak wlasnie zrobie:) dodam wieprzowe po ok 40 minutach i bedzie git :) dzieki Odpowiedz Link Zgłoś
mhr-cs Re: czy mozna zrobic takie bitki? 16.03.11, 09:57 Gość portalu: km napisał(a): to moze mamy inne mieso bo na gulasz sprzedaje sie juz mieszane(gotowe) albo na zaproszenie, (pokazujesz kawalek miesa), a z tych kawalkow(mieszanych) robie tez szaszlyki bez problemu, Odpowiedz Link Zgłoś
1.41421356i Re: czy mozna zrobic takie bitki? 16.03.11, 14:53 może ktoś kiedyś skorzyata :) zgodnie z sugestią na forum, zrobiłam najpierw bitki wołowe, dusiły się sobie, w tym czasie włączyłam zmywarke na pół godziny, jak miałam juz czystą patelnię z tej zmywarki, po 0,5h zaczęłam bić wieprza, przesmażyłam, i dodałam do duszącego się już wtedy w sumie z 40-45minut woła. Bitki wyszły wyśmienite, takie jak mają być :) wszystkie miękkie, ale nie rozciapciane pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś