GoĹÄ: jacoslav Szynka "z wędzarni" - Biedronka - odradzam!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.11, 14:44 Witam, Mieliście świetny pomysł z wprowadzeniem niszowych produktów wędliniarskich do największej sieci dystrybucji tj. "Biedronki". Mam na myśli szynkę i polędwicę z wędzarni "Sokołów". Była to znakomita alternatywa dla tanich wędlin szynkopodobnych i szansa wybicia się przed niezłą jak na dyskont smakowo ofertę np. Lidla. Piszę była to znakomita alternatywa... bo już nie jest. Nie wiem czy uważacie potencjalnych konsumentów za idiotów ale to co teraz kupiłem w tym samym opakowaniu w niczym nie przypomina wyrobu kupionego miesiąc czy rok wcześniej! Ma konsystencję galaretki i smak taniej kiełbasy szynkowej... Przed samymi świętami zrobiliście klientów w konia i przy największych obrotach osiągniecie pewnie jednorazowy, duży zysk. Tylko że teraz duża cześć Polaków więcej Wam nie uwierzy w wyrób szynkopodobny a dodatkowo będzie ten fakt kojarzyć ze świętami... Gratuluję spieprzenia dobrego pomysłu i tradycyjnego "polskiego" cwaniactwa. Ja Wam więcej nie uwierzę i idę na zakupy do Lidla albo najlepiej do małego sklepu z wędlinami. Zawiedziony. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: asia Re: Szynka "z wędzarni" - Biedronka - odradzam!!! IP: *.chelmnet.pl 29.01.12, 20:06 Idź do Lidla i kup śmierdzące piersi z kurczaka.Chyba nazywało się to polędwiczki z kurczaka. Ja na razie w Biedronce nie zdarzyło mi się kupić śmierdzące mięso. Odpowiedz Link Zgłoś
komanchu Nic. 18.12.11, 19:38 Nic nie kupuję. Za daleko mam do domu. Nie mam samochodu i nie chce mi się dźwigać siat. Poza tym nie mają wielu moich ulubionych produktów i marek, które zazwyczaj kupuję. A warzywa i owoce wolę kupować na lokalnym warzywniaku, bo mam większy wybór i sprawdzonych dostawców, no i jak już wspomniałam wygodnicka jestem i nie chce mi się dźwigać siat :D Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: aaaaa Re: Nic. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.12, 16:57 Lubię biedronkę z powodu kilku produktów, ale ogólnie częściej zakupy robię w lidlu, ze względu na możliwość płacenia kartą. W biedronce zakupuje: masło extra, wodę mineralną, soki, ręczniki papierowe, papier toaletowy, cukier (nigdzie nie ma tańszego), mleko, olej słonecznikowy, sery różnego rodzaju itp. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: gosc Re: Nic. IP: 149.156.37.* 24.01.12, 08:33 parówki w niebieskim opakowaniu bardzo się popsuły spokojnie mozna je było porównać do berlinek teraz smierdzą i puchną Odpowiedz Link Zgłoś
smutas13 Re: Nic. 24.01.12, 09:05 Mam blisko, ale odwiedzam rzadko. Zazwyczaj spożywczych art. nie kupuję. Czasem zdarzy mi się kupić jakąś ksiązkę, pościel, kwiatek, papier toaletowy, ręczniki papierowe... Odpowiedz Link Zgłoś
buderus-lublin Re: Co w Biedronce kupujecie! 24.01.12, 11:39 Mix sałat, serki wiejskie i dżem sonagra:) Odpowiedz Link Zgłoś
agata.piasecka85 Re: Co w Biedronce kupujecie! 24.01.12, 11:46 Kiedyś kupowalam musli, ale potem odkrylam tą stronę: www.muslimix.pl i wolę sama je komponować, może płacę trochę więcej, ale mam przynajmniej gwarancję jakości i naturalnych składników Odpowiedz Link Zgłoś
smutas13 ...no i kupiłam 24.01.12, 15:59 dziś w tym sklepie pojemniczki hermetycznie zamykane do przechowywania żywności. M. opakowanie pooglądał, przeczytał wszystko co jest napisane i do mnie z pretensjami, że papier toaletowy to ja umiem z każdej strony pooglądać, czy ma atest PZH, a tu nie zwróciłam uwagi, że pojemniczki wykonano w CHRL. o_O oczy ze zdumienia przecierałam ;-( I co? Teraz te pojemniczki mam mężowi oddać na śróbki, nakrętki i gwoździe? Drogie nie były. Sprawdziło się przysłowie "Tanio płacisz, dwa razy tracisz". Odpowiedz Link Zgłoś
ongoing Re: ...no i kupiłam 24.01.12, 22:43 i oczywiście to wina tej zlej Biedronki, tak?:) co z tego, ze wykonane w Chinach? (oczywiście poza kwestią praw człowieka, fair trade itp, ale rozumiem, że tu o tym nie dyskutujemy) najważniejsze to czy są przeznaczone do kontaktu z żywnością Odpowiedz Link Zgłoś
smutas13 Re: ...no i kupiłam 25.01.12, 13:12 ongoing napisała: > i oczywiście to wina tej zlej Biedronki, tak?:) Nie, nie winię Biedronki, winię samą siebie za gapowatość. > co z tego, ze wykonane w Chinach? (oczywiście poza kwestią praw człowieka, fair > trade itp, ale rozumiem, że tu o tym nie dyskutujemy) najważniejsze to czy są > przeznaczone do kontaktu z żywnością Na pojemniczkach jest znaczek "widelczyka i noża", ale tyle nas ostrzegali w mediach o szkodliwości chńskich plastików... Teraz mam obawy:-> Odpowiedz Link Zgłoś
mhr2 bedzie nowy watek, 25.01.12, 13:26 smutas13 napisała: > ongoing napisała: > Na pojemniczkach jest znaczek "widelczyka i noża", ale tyle nas ostrzegali w m > ediach > o szkodliwości chńskich plastików... Teraz mam obawy:-> wszystkie plastyki maja to w sobie, nie tylko chinskie, tak na dodatek oni produkuja wszystko, nawet dla najlepszych firm swiata, wiec z czym problem, Odpowiedz Link Zgłoś
mhr2 one napewno, polecam 25.01.12, 13:39 ongoing napisała: > co z tego, ze wykonane w Chinach? (oczywiście poza kwestią praw człowieka, fair > trade itp, ale rozumiem, że tu o tym nie dyskutujemy) najważniejsze to czy są > przeznaczone do kontaktu z żywnością fotoforum.gazeta.pl/zdjecie/2877189,5,13,63628,swieto-lyzek-drewnianych-maja-35lat-za-soba.html Odpowiedz Link Zgłoś
arka_zone Re: Co w Biedronce kupujecie! 03.02.12, 12:28 kukurydza konserwowa (produkowana prze bonduel), parówki (robione z tego co pamiętam przez morliny) poza tym serek wiejski, sery żółte, owoce i warzywa (są naprawdę świeże i dobre, dość już miałam bezzapachowych pomidorów, po przekrojeniu pomidora z biedronki, czuć jego naturalny zapach); staram się nie kupować surowych mięs, z tym jest czasami naprawdę bardzo źle w sklepach Biedronki. Odpowiedz Link Zgłoś
aga857 Re: Co w Biedronce kupujecie! 11.02.12, 17:43 Kukurydzę Nasza spiżarnia i ser Stary Olęder. Co do reszty będę miała się okazję przekonać, bo otworzyli Biedronkę na moim osiedlu. Odpowiedz Link Zgłoś
default Re: Co w Biedronce kupujecie! 17.02.12, 08:32 Ostatnie moje odkrycie - "porcja z łososia", czyli 125 g bardzo smacznego łososia wędzonego na gorąco, najlepiej smakuje mi ten z pieprzem. Jest też z koperkiem i naturalny. Poza tym - ser Olęder, kiełbasa krakowska plasterkowana, szynka ze starej wędzarni, mieszanka sałat. Raz kupowałam ser w wiaderku - całkiem w porządku (w każdym razie sernik wyszedł bardzo smaczny :)) Odpowiedz Link Zgłoś
smutas13 Re: Co w Biedronce kupujecie! 17.02.12, 18:03 Wczoraj, z pewną dozą nieśmiałości kupiłam pączki, które okazały się bardzo smaczne. (i tańsze, niż w innych sklepach) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ala Re: pączki... IP: 31.61.9.* 18.02.12, 19:14 taa, pyszne, odmrażane pączki... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: bea Re: pączki... IP: *.dynamic.chello.pl 20.02.12, 12:09 Jak dla mnie to pączki z Biedronki są beznadziejne. Man nie smakują. Odpowiedz Link Zgłoś
smutas13 Re: pączki... 20.02.12, 13:25 Gość portalu: bea napisał(a): > Jak dla mnie to pączki z Biedronki są beznadziejne. Man nie smakują. Nigdy nie kupowałam, ale za namową sąsiadki, skusiłam się i nie żałowałam, że kupiłam. W tym dniu, na prawdę, były dobre. Odpowiedz Link Zgłoś
popielucha Re: Co w Biedronce kupujecie! 19.02.12, 22:56 Dużo rzeczy, pierwszej potrzeby, to prawie wszystkie ;) a tak, to tuńczyka w kawałkach, w oleju, albo w sosie własnym i oliwki też mogą być. Poza tym owoce, zwłaszcza że często na weekend są fajne promocje, a owoce dobre, nie jakieś odpady. Fajne są też mieszanki sałat. Maślanki, jogurty. Sery, z tych nowych, olęder, to może ok, ale w plastrach na przykład nie polecam, już dwa razy różne musiałam po prostu wyrzucić, strasznie chemią było czuć, nie wiem co to dokładnie z nimi było. Szkoda też, że już nie mają słodkich biszkoptów języczków, kiedyś były. Odpowiedz Link Zgłoś
kati792 Re: Co w Biedronce kupujecie! 20.02.12, 17:29 Ostatnio pyszne pierniki mniam,mniam...Jabłka w dobrej cenie i dobre w smaku(jakiś tydzień temu),ser pleśniowy Prezydenta,danie tatarskie,brokuły mrożone,soki,chałwę,sezamki,takie orzeszki w chrupiącej skorupce,ale nie te z felixa(obrzydliwe)etc.etc Odpowiedz Link Zgłoś
sawqeluna Re: Co w Biedronce kupujecie! 21.02.12, 20:17 pierniczki powiadasz dobre? jutro sobie kupie bo zastanawiałam się nad nimi. Odpowiedz Link Zgłoś
arka_zone ciasto francuskie 07.06.12, 21:39 kupiłam pierwszy raz kilka dni temu, pycha! pierwszy raz zrobiłam "sakiewki" z pieczarkami, cebulą i salami, za drugi razem salami zamieniłam na kurczaka, za kilka dni pod nóż pójdzie szpinak - polecam, ciasto niemrożone, gotowe do włożenie do piekarnika, po 15 minutach wychodzą gotowe pyszności! Odpowiedz Link Zgłoś
coralin Re: Co w Biedronce kupujecie! 10.06.12, 16:40 Po pół roku co się u mnie zmieniło: do B. zaglądam głównie polując na królika, który jest rzadko w ofercie. Dość często kupuję wołowinę na gulasz fenomenalnej jakości i w dużych kawałkach więc niekoniecznie na gulasz. Dość często trafiam na świeże ryby oprócz nieśmiertelnego łososia i pstrąga B. usiłuje wprowadzić inne, ostatnio obkupiłam się w łupacza. Sery i wina. Wszystko to ma świetną jakość, ale niekoniecznie mini cenę. Z chemii to przy okazji wkładki higieniczne, podpaski, papier toaletowy, ale to można kupić taniej również gdzie indziej. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: zyta Re: Co w Biedronce kupujecie! IP: *.dynamic.chello.pl 10.06.12, 19:55 Coraz więcej artykułów kupuję w Biedronce. Uwielbiam serki Delikate, jogurty, śmietanę kremówkę, która szybko się ubija, desery, lody w małych opakowaniach Libretto, szczególnie karmelowe, dla mnie za małe he, he, słodycze, np. wafelki z kremem orzechowym, żadne inne nie są tak kruche, smaczne mini ciasteczka w czekoladzie Rido, nawet zwykłe biszkopty są lepsze, niż kupowane gdzie indziej. Smaczne są paczkowane wędliny. Z chemii od lat kupuję tanie wkładki higieniczne. Aaa, jeszcze pomidory, dobre i mięsiste. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: zyta Re: Co w Biedronce kupujecie! IP: *.dynamic.chello.pl 10.06.12, 20:02 Zapomniałam wspomnieć o wyjątkowo smacznej suszonej żurawinie. Gdzie indziej kupiłam, to były to same skórki suszone blee. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: moniquesz Re: Co w Biedronce kupujecie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.12, 22:02 suszone pomidorki nadziewane serem!mniam! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Renia Re: Co w Biedronce kupujecie! IP: *.31.69.37.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 10.06.12, 22:01 Kupujęsporo produktów,do hitu jogurty Jogobella 330 gramowe po 1,99zł,gdzie np w kauflandzie jogurt tej firmy 150 gramów po 1,19zł. Różnica jest.Ostatnio kupiłam Kiełbasę Wiejską i nam smakuję podobna do Polskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: sylwia Re: Co w Biedronce kupujecie! IP: *.agh.edu.pl 11.06.12, 00:04 lubię mieszanki sałat ale jednak sałata lodowa wychodzi taniej więc zrezygnowałam.całkiem niezła kapusta kiszona,duży wybór owoców-kupuję zwłaszcza dojrzałe mango ale niestety cena wyjątkowo niebiedronkowa.gorzej z warzywami-w mojej biedronce bieda,włoszczyzna tylko paczkowana,cebula na kg. fajnie jak rzucą ryby ale cena też dość wysoka,królik(rzadko),ogólnie jeśli chodzi o mięsa to nigdy się nie nacięłam- a propos,ktoś wyżej pisał o wołowinie w dużych kawałkach,niekoniecznie na gulasz - więc do czego? wędliny-jak mnie najdzie to czasem kupię wędlinę typu hiszpańskiego czy parmeńskiego.oczywiście stary olęder :) kupuję też mrożone warzywa -750 g za niecałe 4 zł,pomidory w puszce,całkiem niezłe oliwki. niabiał- mleko,serek wiejski light (chyba większe opakowanie niż zwykle),jogurt naturalne. niestety bieda jeśli chodzi o przyprawy. lubię za to ich chipsy i serowe paluchy-dla mnie bomba. chemia,rzeczy typu gąbki,worki na śmieci,tampony. woda-ta najtańsza ma tyle samo składników co żywce itp a ponad 1zł tańsze. w mojej biedrze nie ma alkoholi ale w jakiejś innej zobaczyłam tequilę za 30 zł.pomyślałam,a nuż będzie dobra,warto spróbować skoro w Polsce tak marnie jeśli chodzi o ten trunek.łoooo,jesuu,cóż to było za obrzydlistwo!!! robiłam margaritę,ratowałam jak mogłam ale niestety.kompletna porażka. Odpowiedz Link Zgłoś
ciastko_z_kota Re: Co w Biedronce kupujecie! 09.07.12, 19:21 Mieszanki sałat przede wszystkim, teraz arbuzy, szynkę delikatnie wędzoną, czasem bakalie, oliwki, ser chevrette, pieczarki marynowane Odpowiedz Link Zgłoś
voxave Re: Co w Biedronce kupujecie! 10.07.12, 11:01 Kapelusze przeciw słoneczne,kapcie,chleb dietetyczny ...:) Odpowiedz Link Zgłoś
edorota2 Re: Co w Biedronce kupujecie! 29.09.13, 18:00 Krówki! Takie w torebkach, nie na wagę. Najpyszniejsze w świecie! I jeszcze maja takie fajne papierki z hasłami śmiesznymi w środku. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: mw Re: Co w Biedronce kupujecie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.13, 18:17 to są wróżby!:) Odpowiedz Link Zgłoś