zia86
05.10.11, 14:34
Witam! :)
Znów zwracam się do sympatyków kuchni z prośbą o pomoc. Organizujemy halloweenowe przyjęcie połączone z parapetówką. Chcielibyśmy zrobić wszystko w temacie i podać straszne ale smaczne jedzonko. Bardzo wstępne menu wygląda tak:
Bufet
1. Ostrygi z sosem
2.Czaszki ze szpinakiem i ricottą
3.Parówkowe glizdy
4.Skrzydełka nietoperzy
5. Szynka prosto od rzeźnika
6.Upiornie ostre krewetki
7. Diabelskie jajka
8.Mózgi w słoiku(choć one są bardziej do ozdoby niż do jedzenia)
9. Sałatka rozkładu
10. Mumie
Bufet słodki
1. Jabłka w polewie
2. Wata cukrowa w klatce
3.Słodkie paluszki
4. Ciasteczka nietoperze i inne
5. Straszne babeczki
Dania serwowane
1. Gulasz podawany w dyniach
2. Sorbet
Alkohole
1. Krwawa Mery
2. Czarna laguna
3. Poncz z duchami
4. Shoty z oczami
5. Zatopione twarze w cydrze
Przyjęcie organizowane od 18:00, do późnych godzin nocnych, na 15 osób(około 25 lat), pół na pół dziewczyny z chłopakami.
I teraz pytanie do Was. :) Po pierwsze jak to wygląda w całości? Czy uważacie, że czegoś jest za dużo lub za mało? Czy myślicie, że wystarczy jak takim jednym konkretnym daniem będzie ten gulasz? Chciałabym też zrobić drugą sałatkę ale nie wiem jaką? I czy wiecie może gdzie dostać cydr i suchy lód? ;)
Wszelkie uwagi mile widziane. :)
Z góry dzięki za wszelką pomoc!
PS Nie wiem co się stało z dodawaniem zdjęć, więc musiałam wszystko podać w linkach.