Dodaj do ulubionych

Zbyt kwaśna kapusta wigilijna

19.12.11, 12:03
No cóż...wydawało mi się, że kapusta, którą zakupiłam na potrawę wigilijną nie jest zbyt kwaśna. Niestety mam anginę i smaku za bardzo nie wyczułam.
Udusiłam kapustę z grzybami, śliwkami i przyprawami (liść laurowy, ziele ang, pieprz, goździki, majeranek) ale wydaje mi się, że jest za bardzo kwaśna.
Czy jest jakiś sposób na odkwaszenie kapusty ale bez konieczności ponownego przelewania wodą, płukania itp. Nie chcę tej czynności robić bo kapusta wyszła idealna jeśli chodzi o konsystencję. Jest cudownie miękka, grzyby i śliwki rozpływają się w ustach, ma wspaniały goździkowy posmak. Jak zaleję to wodą, żeby odkwasić, zepsuję ją całkowicie.

A może wystarczy dodać cukier?
Podrzućcie jakiś pomysł :-D
Obserwuj wątek
Inne wątki na temat:

Popularne wątki

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka