Dodaj do ulubionych

Dżemy, konfitury, galaretki - czy już?

IP: 81.210.125.* 08.06.04, 00:07
Rzadko mam okazję łazić teraz po bazarach, ale tradycyjnie mam wielką chęć na
zrobienie mnóstwa dżemów i konfitur. Sezon truskawkowy w pełni. Czy to już
czas na przetwory truskawkowe, czy jeszcze się wstrzymać?

I druga sprawa - czy robicie, a jak robicie, to jak i jakie konfitury i
przetwory innej maści?
W moim kuchennym laboratorium w ub. roku powstały takie rzeczy jak:
- konfitura z wiśni z rumem
- konfitura z wiśni z amaretto
- dżem truskawkowy z wanilią
- marmolada ze śliwek "Ulinka"
- marmolada z mirabelek ze świeżym tymiankiem
- dżem jagodowy z miętą
...
Zimy nie doczekały...
:-)
L
Obserwuj wątek

Popularne wątki

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka