Dodaj do ulubionych

tarta z rabarbarem i lodami

15.06.12, 09:20
Chcialabym zrobic w weekend na male rodzinne przyjecie tarte z rabarbarem. Tzn. podpieklabym kruche ciasto i na to wylozylabym rabarbar wczesniej zasypany cukrem. Na wierzch planuje kruszonke. Z racji tego, ze tarta musi byc nazwijmy to bezmleczna (jedna z osob nie moze jesc mleka i jego przetworow, tylko maslo moze) to pomyslalam zeby innym osobom do ciasta podac opcjonalnie lody.
Teraz pytania:
1. poddusic wczesniej rabarbar?
2. lepsze beda lody truskawkowe czy waniliowe?
3. tarte podac na cieplo czy lepiej poczekac az wystygnie

Dziekuje z gory za wskazowki.
Obserwuj wątek
Inne wątki na temat:

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka