Dodaj do ulubionych

potrawy na grilla-chętnie bezmięsne..

08.07.04, 16:38
przeszukuję i przeszukuje i nic nie znalazłam...
Najchętniej bezmięsne, please, ale może byc drób....Znajoma bierze się za
cukinię, więc cukinia odpada...
Obserwuj wątek
    • marghot Re: potrawy na grilla-chętnie bezmięsne.. 08.07.04, 16:42
      bakłażan; ser camembert; biały ser na wierz pomidor bez skórki odrobina oliwy
      bazyli - zapiekać w folii; plastry łososia posmarowane pesto włożone do folii i
      zapiekane; jeśli kurczak to pałki w marynacie wg smaku; boczniaki....
    • Gość: Pichciarz Re: potrawy na grilla-chętnie bezmięsne.. IP: *.proxy.aol.com 08.07.04, 23:18
      f.kuchnia.o2.pl/temat.php?id_p=9602
    • hania55 Re: potrawy na grilla-chętnie bezmięsne.. 09.07.04, 10:49
      Plastry bakłażana posmarowane oliwą, papryka (po zgrillowaniu trzeba usunąć
      skórkę, polać oliwą, octem balsamico i zjadać z posiekanym czosnkiem, solą i
      świeżo zmielonym czarnym pieprzem), pomidory, boczniaki.
    • Gość: Marghe_72 Re: potrawy na grilla-chętnie bezmięsne.. IP: *.aster.pl / *.aster.pl 09.07.04, 18:02
      Feta w folii zapiekana
      wszelkie bruschetty - czyli pieczoeny chleb z toppingiem :))) w postaci np
      mozzarelli i pomidora, czy najprostsza - potarta czosnkiem skropiona oliwą i
      jedzona z pomidorem

      ...
      • Gość: * Re: potrawy na grilla-chętnie bezmięsne.. IP: *.proxyplus.cz / *.plock.sdi.tpnet.pl 11.08.04, 08:58
        banany pieczone bez skóry na tacce aluminiwoej -na dużym ogniu-
        pycha:))))))))))))
        • omango Re: potrawy na grilla-chętnie bezmięsne.. 11.08.04, 09:07
          Pieczarki (wczesniej zaparzone, coby zmiekly) faszerowane twarogiem z koperkiem
          i czosnkiem + sol i pieprz - panierowane w bulce i jajku i podpieczone na
          patelni. Po tym do podgrzania na grillu.
          Pyyycha!! :-)
    • Gość: ANGIE Re: potrawy na grilla-chętnie bezmięsne.. IP: 80.55.171.* 11.08.04, 09:09
      Hej! Przepyszna jest grillowana kukurydza! Naprawdę super! Trzeba
      oberwać "wąsy", ale zostawić liście. Kolbę razem z tymi liśćmi namocz na 20
      min. - musisz ją czymś przycisnąć, bo będzie wypływać. Potem ją otrzep z tej
      wody; jeżeli liście nie chcą same się "przytulać" do kolby, to je przywiąż
      nitką. I to cała filozofia... Liście się przysmalą i dadzą fajny aromat, a
      ziarna się podduszą. Do tego oczywiście masełko i sól. PYCHA!
    • dodwig2 Re: potrawy na grilla-chętnie bezmięsne.. 11.08.04, 09:35
      Moje sprawdzone -
      Pikantne krążki ananasa
      Składniki Przepis
      1 puszka ananasa albo świeży owoc ananasa
      pół szklanki oleju
      pół łyżeczki chili lub pieprzu cayenne (lub mała posiekana czerwona papryczka
      chili)
      2 łyżeczki cukru lub miodu
      ew. szczypta kardamonu
      W miseczce wymieszać olej z cukrem i chili.
      Zanurzyć w tak przygotowanej zalewie krążki ananasa.
      Ananasa grillować krótko bezpośrednio na średnio rozgrzanym ruszcie, smarując
      podczas pieczenia słodką zalewą.

      Te pikantne krążki anasa bardzo dobrze smakują same lub jako dodatek do
      grilowanych piersi z kurczaka.


      ..Plastry ziemniaków w marynacie sojowej
      Składniki Przepis
      Porcja na 4 osoby:

      1 kg dużych ziemniaków

      Marynata:
      1/2 szklanki ciemnego sosu sojowego
      1/2 szklanki oliwy lub oleju
      2 łyżki czerwonego octu winnego
      1 łyżka posiekanego świeżego imbiru lub 2 płaskie łyżeczki suszonego
      ew. ząbek czosnku
      Składniki marynaty dokładnie wymieszać.
      Ziemniaki obrać, pokroić w 1 cm plastry.
      Podgotować na półtwardo w osolonej wodzie.
      Odcedzić, przestudzić, przełożyć do dużego, płaskiego naczynia i dokładnie
      posmarować marynatą sojową.
      Pozostawić na około 1 godzinę, w międzyczasie przewrócić plastry ziemniaków na
      drugą stronę, aby równomiernie przeszły marynatą.

      Piec bezpośrednio na ruszcie grilla na średnim ogniu aż do lekkiego
      zrumienienia. Skórka powinna zrobić się lekko chrupiąca

      Pieczarki z nadzieniem
      Składniki Przepis
      kilkanaście dużych pieczarek
      kartonik sera feta
      biała część pora
      sól, pieprz
      masło, olej
      Pieczarki oczyścić, wykroić nóżki, ale nie wyrzucać. Pora pokroić w krótkie
      cienkie paseczki, poddusić na maśle, dorzucić pokrojone nóżki pieczarek i
      udusić razem na miękko. Ostudzić i wymieszać razem z fetą, odrobiną soli i
      sporą porcją pieprzu.
      Do każdej lekko oprószonej solą pieczarki nałożyć porcję farszu i zawinąć
      delikatnie w posmarowaną olejem folię do pieczenia.
      Piec na niezbyt mocno rozgrzanym grilu po kilka minut z każdej strony.
      Temperatura nie powinna być zbyt wysoka, gdyż feta może się zwarzyć. Grzyby nie
      mogą też być zbyt szczelnie zawinięte w folię, gdyż puszczą zbyt dużo soku.
      Pieczarki powinny po prostu zmięknąć, a nadzienie rozgrzać się.

      Udanego grilowania.



Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka