Dodaj do ulubionych

Salatka z krabow, czy macie smaczne przepisy??

IP: *.rbw.wh.local / *.rbw.stud.uni-goettingen.de 14.07.04, 20:49
Ostatnio chodza mi po glowie te kraby i chodza..:) i wlasciwie nie wiem
dlaczego, bo do tej pory ich specjalnie nie lubilam, a teraz mam na nie
straszna ochote..:) koniecznie w salatce..tylko jakiej??? Nie znam zadnego
prepisu na salatke z krabikami, wiec jak zawsze spiesze do zrodla, z
nadzieja ,ze mi cos poradzicie..aha..i jest pewne utrudnienie..jestem na
diecie, wiec idealnie by bylo ,zeby ta salatka nie zawierala jakis strasznie
kalorycznych skladnikow..:) i co wy na to??
Obserwuj wątek
      • Gość: sz chyba szkoda krabow na sałatkę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.04, 20:24
        chyba szkoda krabow na sałatkę
        kraby je sie dziadkiem do orzechów
        z dodatkamiem co kto lubi
        może mojonezy domowe, krecone osobiście?

        kraby w Polsce są droższe niż przywoitość nakazuje

        na kraby stać mnie było tylko we Francji

        myśle, że opłaca sie je wozić znad Atlantyku lub M. Pólnocnego
        bardziej niż heroine z Pakistanu ..

        no owszem czasem mozna kupić w Polsce kraba mrożonego ....

        skąpi przemysłowcy wymyślili produkt - paluszki krabowe,
        któren jest trucizną i raczej nie należy go kijem nawet tykać

        kot odmawia
        • Gość: Hela Re: chyba szkoda krabow na sałatkę IP: *.bb.online.no 16.07.04, 01:54
          Robie salatke z krabow z majonezem, jajkiem na twardo, pieprzem cayenne, skorka
          z cytryny. I na swiezy chleb z listkiem salaty.

          Tu jest norweski przepis, krabow ci u nas dostatek. No, norweski to on taki
          bardzo nie jest w tradycji, ale od tutejszego guru rybno-krabowego.

          skladniki:
          1 gotowany krab 750 gr
          2 lyzeczki drobno pokrojonego imbiru
          pol czerwonej cebuli w cienkich plasterkach
          2 zielone cebulki w kawalkach
          2 lyzki kolendry siewnej
          2 lyzki chinskich grzybow mung pokrojonych w paseczki
          50 gr marynowanych pedow bambusa (w occie ryzowym, tajskim sosie rybnym i 3
          lyzkach cukru)
          pol lyzeczki octu winnego
          cwierc lyzeczki soli
          lyzka oliwy ekstra virgin
          szczypta bialego pieprzu


          Wyjac mieso z kraba. Wymieszac wszystkie skladniki oprocz miesa krabowego,
          oliwy i pieprzu, polaczyc z miesem , polac oliwa, popieprzyc i gotowe.

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka