cimka1
16.07.13, 13:17
Witajcie! Proszę powiedzcie co robię źle z tymi nieszczęsnymi kurkami:( Przeczytałam dziesiątki przepisów, wybrałam najprostszy, zrobilam tak: na maśle podsmażylam cebulkę, potem dodałam kurki, całość przesmażyłam, skręciłam, do szklanki śmietany (18%) dodałam trochę sosu z patelni, wymieszałam, całość wylałam na patelnię. Osoliłam popieprzyłam. Efekt? obrzydliwa serowata maź, którą nie da się przełknąć. śmietana zważona, smak - słodkawy, jak... wymioty. Spróbowałam drugi raz, tym razem dodając mniej śmietany - to samo! Zmarnowane dwie patelnie kurek:(((((( Kuźwa wiem że jestem lewa do garów, ale co zrobiłam źle, no co???? może ta śmietana nie miała być 18% lecz gęstsza - 30% ??? BŁAGAM o pomoc:(