Dodaj do ulubionych

panierowane kalafiorki

IP: *.aster.pl / *.aster.pl 01.08.04, 13:04
Ostatnio zdarzyło mi się posilać w Sphinx'ie. Pal sześć główne danie, ale tym
razem zaryzykowałem przystawkę w postaci panierowanych, smażonych kalafiorków
(zresztą sietnie pasują do sosów jakie tam podają)to był ryzykowny krok
zwłaszcza jak się ma doświadczenia ze smażonymi brokułami z McDonalds'a -
TRAGEDIA - tłuste i paskudne (a ja kocham brokuły!).
Tym razem kalafiorki to strzał w dziesiątkę - nie daje mi tylko spokoju w
czym to było panierowane - osobiście obstawiam kus kus, ale ciekawi mnie czy
mam rację i do tego jak oni to robią?!
Może ktoś z Was wie?
Obserwuj wątek
    • ramshe Re: panierowane kalafiorki 01.08.04, 13:32
      Mi smakuja kalafiorki w takiej o to panierce, dodam, ze banalnej panierce ale
      smak wysmienity:

      gotuję kalafiora al dente
      roztrzepuję dwa jajka z przyprawami
      obtaczam w bulce tartej i smażę na ciemnozłoty, brązowy kolor
      można potem posolic gotowe kalafiorki, pychaaaaaaaaaa

      ---
      www.pysznakuchnia.friko.pl ----> dodaj swój przepis
      • marcia.m Re: panierowane kalafiorki 01.08.04, 19:52
        ja robie prawie dokladnie tak samo (roznica jedynie taka ze przyprawiam
        rozyczki przed panierowaniem a nie dodaje do jajka). uwielbiam takiego
        kalafiorka :)
        • Gość: Cynamoon Re: panierowane kalafiorki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.04, 20:40
          Mozna tez w zadkim ciescie nalesnikowym z dodatkiem sezamu.

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka