Dodaj do ulubionych

sezamki - jak je zrobić domowym sposobem?

05.08.04, 11:58
czy macie może jakiś przepis na domowe sezamki??? kiedyś próbowałam, ale
wychodził mi pocukrzony sezam;))
Obserwuj wątek
    • Gość: 100 Re: sezamki - jak je zrobić domowym sposobem? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.08.04, 12:01
      A jak robiłaś ?
      • myshen82 Re: sezamki - jak je zrobić domowym sposobem? 05.08.04, 12:05
        wmałym blaszanym kubeczku, mieszałam cukier z odrobiną wody i usiłowałam zrobić
        coś na kształt karmelu (i oczywiście mi nie wyszło) i do tego wrzucałam sezam...
        trochę się te ziarenka zlepiały, ale to nie było to... (niestety;))
        • Gość: 100 Re: sezamki - jak je zrobić domowym sposobem? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.08.04, 12:19
          Właśnie znalazłam przez wyszukiwarkę na hasło "sezamki" !
          • myshen82 Re: sezamki - jak je zrobić domowym sposobem? 05.08.04, 12:32
            dzieki!!!
            • cynamoon6 Re: sezamki - jak je zrobić domowym sposobem? 05.08.04, 12:39
              Ja robie tak, ze rozpuszczam miod na patelence albo cukier i troche miodu i
              jask jest juz plynne, wrzucam sezam, a potem klade na posmarowany maslem talerz
              i czekam az zastygnie. Zawsze dodadje tez odrobine, pol szczytpty soli.

Ale sezamki wole kupic (najpyszneijsze sa te, ktore sa w Biedronce- nie wiem,
              kto je dla nich robi, krucho chrupkie i bardzo smaczne)
              Wole z cukrze lub miodzie robic migdaly lub rozne orzechy. To jest dopiero
              niebo w gebie ;-)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka