myshen82 05.08.04, 11:58 czy macie może jakiś przepis na domowe sezamki??? kiedyś próbowałam, ale wychodził mi pocukrzony sezam;)) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
GoĹÄ: 100 Re: sezamki - jak je zrobić domowym sposobem? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.08.04, 12:01 A jak robiłaś ? Odpowiedz Link Zgłoś
myshen82 Re: sezamki - jak je zrobić domowym sposobem? 05.08.04, 12:05 wmałym blaszanym kubeczku, mieszałam cukier z odrobiną wody i usiłowałam zrobić coś na kształt karmelu (i oczywiście mi nie wyszło) i do tego wrzucałam sezam... trochę się te ziarenka zlepiały, ale to nie było to... (niestety;)) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: 100 Re: sezamki - jak je zrobić domowym sposobem? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.08.04, 12:19 Właśnie znalazłam przez wyszukiwarkę na hasło "sezamki" ! Odpowiedz Link Zgłoś
myshen82 Re: sezamki - jak je zrobić domowym sposobem? 05.08.04, 12:32 dzieki!!! Odpowiedz Link Zgłoś
cynamoon6 Re: sezamki - jak je zrobić domowym sposobem? 05.08.04, 12:39 Ja robie tak, ze rozpuszczam miod na patelence albo cukier i troche miodu i jask jest juz plynne, wrzucam sezam, a potem klade na posmarowany maslem talerz i czekam az zastygnie. Zawsze dodadje tez odrobine, pol szczytpty soli. Ale sezamki wole kupic (najpyszneijsze sa te, ktore sa w Biedronce- nie wiem, kto je dla nich robi, krucho chrupkie i bardzo smaczne) Wole z cukrze lub miodzie robic migdaly lub rozne orzechy. To jest dopiero niebo w gebie ;-) Odpowiedz Link Zgłoś