GoĹÄ: wiki4 IP: *.welnowiec.net / *.welnowiec.net 10.08.04, 10:32 Witam.Mam pytanko dajecie jakiś ojejek do ciasta z owocami np.ze śliwkami Jaki? A jaki do ciasta z truskawkami. Dziękuje Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kwik Re: Jaki zapach do ciasta ze śliwkami? 10.08.04, 10:39 owoce same w sobie sa zapachodajne, wiec po co olejek :) Odpowiedz Link Zgłoś
dodwig2 Re: Jaki zapach do ciasta ze śliwkami? 10.08.04, 10:42 Ż a d e n , ew. cukier waniliowy, ciasto najładniej pachnie samo w sobie bez żadnych sztucznych dodatków i to bez znaczenia czy z owocami, czy bez Podzrawiam, życzę miłego dnia:) Odpowiedz Link Zgłoś
e_katt Re: Jaki zapach do ciasta ze śliwkami? 10.08.04, 10:47 ja bym dodała: do ciasta ze śliwkami: waniliowy albo rumowy (z akcentem na ten drugi) do ciasta z truskawkami: waniliowy plus cynamon (najlepiej świeżo starty, ale i sproszkowany się nada) do ciasta z wiśniami (bo w sumie sezon jeszcze na te pycha owoce): migdałowy (niezbyt dużo!), waniliowy, cynamon generalnie w przypadku ciast ze świeżymi owocami nie dodawałabym zbyt dużej ilości aromatu (w końcu to owoce są clou ciasta, i to one mają w nim pachnieć najintensywniej, a aromaty - tylko podkreślić ich smak i zapach..) pozdr. miłego kosztowania wyprodukowanych własnoręcznie smakołyków ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: wiki4 Re: Jaki zapach do ciasta ze śliwkami? IP: *.welnowiec.net / *.welnowiec.net 10.08.04, 10:53 Serdecznie dziękuje za wszystkie propozycje.Jeszcze nigdy do ciast z owocami nie dawałam olejków, najwyższy czas spróbować. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś