Gość: love&kitchen
IP: *.internetia.net.pl
04.03.14, 18:49
Witam,
jak w tytule, organizuję Mamie skromne przyjęcie w domu z okazji 64 urodzin. Dla 10-12 osób. Prosze o ocenę menu (czy nie za skromnie??) i dopisanie jakiś propozycji.
Mamy zwyczaj, że najpierw zimna płyta, drinki rozmowy przez ok 1,5 h, potem danie główne, potem tort. Impreza ogólnie na około 5 godzin.
Przystawki:
sałatka zydowska
śledzie w śmietanie
tatar ze śledzia na pumperniklu
gravlax z łososia z kaparami
talerz wędlin dojrzewających (bresaola, serrano, kindziuk, pancetta itd)
hummus i baba ganoush z domowym naan afgańskim
falafel
Danie główne:
boeuf bourgignon z kluseczkami z mascarpone i sałatką z brukselki
Deser:
tort
jedynie co wiem to, że nie warto robić więcej słodkości bo nie lubią.
Oczywiście "ołpen bar" ;) i drinki dla gości.
Proszę o pomoc, umiejętności i chęci kulinarne zadowalające ;)