muszka28 18.08.04, 15:55 kupilam przepiekne kurki, ale jakos brak mi smakowej inwencji z czym moglyby sie komponowac (oprocz tradycyjnej smietany). wymyslilam tarte ale co dalej... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Nobullshit Re: POMOZCIE - przepis na tarte z kurkami IP: *.spray.net.pl / *.spray.net.pl 18.08.04, 16:32 Zlituję się nad Tobą :))) forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=77&w=14388631&a=14390350 A jeśli wpiszesz w wyszukiwarkę "kurki", wypluje Ci tego znacznie, znacznie więcej. pozdr,nb Odpowiedz Link Zgłoś
muszka28 Re: POMOZCIE - przepis na tarte z kurkami 19.08.04, 10:11 dziekuje bardzo za rade:))) mam nadzieje, ze wytrzymaja mi w lodowce do weekendu. dam znac jak poszlo :)) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
lomas Re: POMOZCIE - przepis na tarte z kurkami 18.08.04, 16:40 Robiłam ostatnio tartę z borowikami i kurkami. Do ciasta wsypałam zioła prowansalskie ( pyszne ciasto wyszło , takie że późno w nocy piekłam ciasteczka z samego tylko ciasta do tarty z ziołami- do piwka rewelacja) Grzyby podsażyłam z rozmarynem i tymiankiem (świeże) startą gałką muszkatołową i przyprawą grzyby porcini z pietruszką. Zalałam bulionem warzywnym i dusiłam żeby zmiękły. Potem dodałam klasycznie natki pietruszki (ale ja ją uwielbiam) śmietanę zmieszaną z jajkami i to wylałam na podpieczone ciasto. Na wierzch startego oscypka troszkę i do pieca. Pyszne było:) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś