GoĹÄ: tropiciel_blednego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.04, 16:33 wlasnie robie i nie wiem jak go zrobic, najlepiej z koncentratu bo mam 3 pomidory tylko Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
linn_linn Re: ratunku, plz szybko sos pomidorowy do lasagne 21.08.04, 16:43 Jesli masz koncentrat w puszce, moim zdaniem nadaje sie tylko do nadania koloru / sa tam najgorsze pomidory /. Potrzebny jest przecier w kartonie / albo lepiej domowej produkcji / ewentualnie pomidory swieze. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: tropiciel_blednego Re: ratunku, plz szybko sos pomidorowy do lasagne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.04, 16:47 no mam pomidory co dalej? Odpowiedz Link Zgłoś
linn_linn Re: ratunku, plz szybko sos pomidorowy do lasagne 21.08.04, 16:53 Moge wkleic sos do spaghetti, firmowy. Mozna go uzyc do lasagni. Spaghetti z sosem pomidorowym wloskiego szefa kuchni Na jedna osobe: 2 pomidory – 1 zabek czosnku – 1 lyzka oliwy extravergine – 6 listkow bazylii - sol – cukier – pieprz – ser do posypania / parmigiano reggiano, grana padano albo inny / Pomidory sparzyc, przelac ziman woda, naciac na krzyz, obrac ze skorki, pokroic w kostke, usunac pestki. Na sporej patelni rozgrzac oliwe, wrzucic zabek czosnku przeciety na pol, po chwili dodac pomidory i bazylie porwana na czastki, dusic wszystko przez 10 minut / dodajac jednoczesnie 2 szczypty soli i jedna cukru /. Spaghetti ugotowac “al dente”, wyjac je z wody szczypcami / albo odcedzic na sicie zachowujac nieco wody /, wrzucic do sosu pomidorowego, wymieszac, posypac serem i znowu wymieszac / jeszcze na malenkim ogniu /. Na talerzach posypac leciutko pieprzem / z mlynka /. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: tropicie_blednego Re: ratunku, plz szybko sos pomidorowy do lasagne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.04, 16:55 okik;-] linn_linn juz robie;-)))dzieeeki Odpowiedz Link Zgłoś