Dodaj do ulubionych

cannelloni - przepis z opakowania

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.04, 11:12
no wlasnie w makaronie agnesi znalazlem taki przepis z ricottą,parmezanem, i łososiem. Dzis tescik


Co ciekawe jest podany po włosku i angielsku. polskie "tłumaczenie " przeksztalcilo sie w szynkie, pieczarki, ementaler i pomidory
Obserwuj wątek
    • giezik Re: cannelloni - przepis z opakowania 31.08.04, 09:03
      Podciagam z przepisem, bo co jakis czas pojawiaja sie zapytania na nowe pomylsy, a ze mua żonka entuzjastycznie oceniła wynik, tym bardziej warto

      Nazywa sie toto: Cannelloni a sorpresa czyli pewnie na ile moj wloski pozwala zrozumiec Cannelloni niespodzianka (ta znajomsc wloskiego to zart oczywiscie, ale sorpresa i surprise pewnie maja duzo wspolnego)
      Ilość porcji: 4
      Składniki:
      250 g Cannelloni
      80 g masła
      80 g mąki
      1 litr mleka
      250 g ricotta
      80 g parmezanu
      150 g łososia wędzonego

      1. Na maśle przesmażyć mąke. Dodawać powoli mleko, aż się zagotuje i zgęstnieje.
      2. Połowe sosou wymieszać z ricottą, parmezanem i łososiem pokrojonym w cienkie paseczki. Przyprawić solą i pieprzem. Wypełnić makaron i układać w naczyniu wysmarowanym masłem
      3. Polać resztą biełego sosu i piec ok. 25 min, aż się zazłoci w 200 C

      Uwag kilka - pieklem dłużej. Samo nadziewanie rurek masą - dość płynną wymaga pewnej logistyki. Polecam - postawic rurke w naczyniu do pieczenia wlewac łyżeczką do herbaty masę i kłaść (to nic ze sie rozlewa). Idzie dość szybko

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka