sandriks 30.04.15, 17:17 Mam przepis na muffiny w którym jest napisane, żeby dodać rozpuszczone masło bądź margarynę i dopisek, że można zastąpic olejem. No i trochę zgłupiałam bo nie wiem co najlepiej będzie dodać? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
squirk Re: olej, margaryna czy masło- co wybrać do ciast 30.04.15, 17:22 sandriks napisała: > Mam przepis na muffiny w którym jest napisane, żeby dodać rozpuszczone masło bą > dź margarynę i dopisek, że można zastąpic olejem. No i trochę zgłupiałam bo nie > wiem co najlepiej będzie dodać? Dodaję masło, moim zdaniem z nim ciasta są smaczniejsze, ew. olej o neutralnym smaku. Odpowiedz Link Zgłoś
quba Re: olej, margaryna czy masło- co wybrać do ciast 30.04.15, 18:54 margaryna to sztucznie, chemicznie utwardzony olej, to już lepiej uzywać oleju, ale do ciasta ZAWSZE masło!!! Odpowiedz Link Zgłoś
zlosliwiec.zlosliwiec Re: olej, margaryna czy masło- co wybrać do ciast 30.04.15, 20:45 Do muffinów amerykańskich, które miękkie i puszyste powinny być, olej może być lepszym rozwiązaniem. Wypieki na maśle mają twardszy miąższ. Odpowiedz Link Zgłoś
jwyszynska Re: olej, margaryna czy masło- co wybrać do ciast 04.05.15, 17:16 Olej nadaje wilgoć, do pieczenia można używać tylko rzepakowego, inny może wpłynąć na smak.masło nadaje wspaniały smak. Im masło lepszej jakości tym smak lepszy. Margaryna to odpowiednik Eko komiczny, ani to masło ani olej Odpowiedz Link Zgłoś
linn_linn Re: olej, margaryna czy masło- co wybrać do ciast 04.05.15, 17:46 Ja pieklam kiedys uzywajac oleju ryzowego: neutralny w smaku i zapachu. Odpowiedz Link Zgłoś
zlosliwiec.zlosliwiec Re: olej, margaryna czy masło- co wybrać do ciast 05.05.15, 15:10 Woda i tylko woda nadaje wilgoć. Olej jest suchy. Odpowiedz Link Zgłoś
marbor1 Re: olej, margaryna czy masło- co wybrać do ciast 30.04.15, 19:29 Zdecydowanie, masło jest najlepsze. Odpowiedz Link Zgłoś
kremka2014 Re: olej, margaryna czy masło- co wybrać do ciast 30.04.15, 19:53 Margaryny unikaj. Masło najsmaczniejsze, olej do muffinek też styknie. Odpowiedz Link Zgłoś
mhr2 Re: olej, margaryna czy masło- co wybrać do ciast 02.05.15, 09:42 najlepsze muffinki to już z olejkiem, do ciast masło dodaje wtedy smaczniejsze;) Odpowiedz Link Zgłoś
tralalumpek Re: olej, margaryna czy masło- co wybrać do ciast 04.05.15, 18:43 tylko maslo, margaryna do mojej kuchni nie ma wstepu, chociaz do niektorych ciast ucieranych (czy jak je tam zwal) - olej Odpowiedz Link Zgłoś
znana.jako.ggigus są margaryny, smakujące jak masło 05.05.15, 15:25 b smaczne. Olej też nie jest zły. Ja bym wymieszala olej i margarynę. Odpowiedz Link Zgłoś
squirk Re: są margaryny, smakujące jak masło 05.05.15, 15:29 znana.jako.ggigus napisała: > b smaczne. Możesz podać nazwy? Odpowiedz Link Zgłoś
znana.jako.ggigus link 05.05.15, 15:34 po polsku: naturo.pl/pl/p/Margaryna-Alsan-kostka-BIO-250g-Alsan-Werk/2408 po niem: www.alsan.de/index.php?page=alsanbio&subpage=alsanbioproduktinfos Odpowiedz Link Zgłoś
squirk Re: link 05.05.15, 16:05 znana.jako.ggigus napisała: Dzięki, podrzucę znajomej, jest tymczasową wegetarianką i skarżyła się ostatnio, że brakuje jej smaku masła, niech sobie przetestuje póki jest w fazie wege. Odpowiedz Link Zgłoś