kremka2014 20.07.15, 20:31 Witam. Mam kupione gotowe babeczki do wypełnienia i chcę zrobić Orange curd do nich. I co do tego? Pomozta ludziska😊 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kremka2014 Re: sernik i bita smietana 21.07.15, 11:39 Dzięki, ale nie o to lotto. Co wsadzić w te baby jeszcze, bo rak łyse? Same z kremem? Czym posypać, co dodać, przyozdobić? Co smakowo by pasowało? Czekolada lub/i bita śmietana trochę okleeepaneeee Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: x aaa, to te babeczki to juz ciasteczka ;) IP: *.hsi15.unitymediagroup.de 21.07.15, 12:22 to idz na bazarek, kup pojemniczki z bialymi i czerwonymi porzeczkami, porzeczki na babeczki a na to ten orange. Bedzie niespodzianka w srodku. Odpowiedz Link Zgłoś
bene_gesserit Re: sernik i bita smietana 22.07.15, 20:19 Babeczki wysmaruj we środku rozpuszczoną gorzką czekoladą. Czekolada, jak słusznie zauwazyłaś, bardzo tu pasuje, a dodatkowo zaimpregnuje kruche ciasto, więc nie namoknie ono od mokrego nadzienia. Pod curd możesz dać jakąś masę serową - złagodzą jego ostry smak, świetnie będzie pasowała do curdu, kruchego i czekolady. Pół na pół dobry kremowy serek (lub mascarpone) z bitą śmietaną, trochę cukru waniliowego, wszystko utrwalone fixem albo (imo w upały lepiej) żelatyną. Ozdób czymś w kontrastowym kolorze - czarne porzeczki (białe, pomarańczowe i czerwone owoce moim zdaniem słabo wizualnie) plus liście mięty np. Ale ja bym nie szalała z ilością ozdób - gałązka porzeczek i dwa listki starczą, imo. Ew czarne i/lub żółte czereśnie. Odpowiedz Link Zgłoś
buka007 Re: Male conieco z orange curd 22.07.15, 21:23 a czemu nie z truskawkami w sezonie truskawkowym? albo z malinami? Odpowiedz Link Zgłoś
kremka2014 Re: Male conieco z orange curd 22.07.15, 22:29 Myslalam tez o wisniach i wlaśnie o serku homogenizowanym z kremówką. I tak właśnie poczynię 😊. Może nawet pobawię się z ta czekoladą.. . Bo robię jeszcze inne słodkości na roczek syna.... Odpowiedz Link Zgłoś
kremka2014 Re: Male conieco z orange curd 23.07.15, 19:59 Truskawki do pomarańczy jakoś mi słabo pasują. Maliny będą w czekoladowej pavlowej wiec już nie będę powtarzać owocu. Odpowiedz Link Zgłoś