powiatowekiwi
27.10.15, 10:57
Cześć :) wkrótce odwiedzą nas teście na nowym mieszkaniu, będą też ciotka i wujek ze strony mojego faceta (średnia wieku - 60l). Z wcześniejszych imienin, dni poświątecznych na stole pojawiały się: de volaille (wymyślny z serem), schabowe, roladka itp. Na kolacje bigos, sałatka z majonezem, jakieś kiełbasy typu śląska.
Chcielibyśmy podać obiad, kawę + słodkie i kolację. Kucharka ze mnie bardzo przeciętna. Nie znam się na tradycyjnej kuchni :/ Słodkie kupię w cukierni, ale co z obiadem? Standardowo będą ziemniaki, ale co z mięs? De volaille w życiu nie robiłam, schabowy wychodzi cienki, suchy i twardy...
Czy możecie mnie poratować przepisem na jakieś konkretne mięsiwo do obiadu? Najlepiej z 2 rodzaje? Mam stary piekarnik gazowy, nie wiem czy można mu ufać, więc chciałabym usmażyć z 2 rodzaje mięs. I jakiś przepis na prosty bigos?
Goście jedzą tradycyjnie, nie chcę żeby wyszli od nas głodni :)
Dziękuję za pomoc :)