marzenawl 20.09.04, 22:16 nie znam żadnego przepisu a ileż można jeść na pieczywie tak po prostu, co z wędzonego łososia? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
marzenawl Re: sałatka z łososia 20.09.04, 22:17 o łososia mi chodziło!! nie o tuńczyka Odpowiedz Link Zgłoś
biljana Re: sałatka z tuńczyka 20.09.04, 22:56 salatka z lososia? hmmm..... ja robie sobie taka mniej wiecej: okrecam lososia z koperkiem w folie aluminiowa i trzymam w lodowce aby przesiagl zapachem, rwe palcami duzo zielonej salaty, rukoli itp. zielska, gotuje jaka na twardo i potem robie sosik do salaty z pomieszanej z octem i sokiem z cytryny oliwy, dodaje piepsz i sol, wszystko mieszam i polewam tym salate. Potem wyciagam lososia z lodowki i kroje w cienkie paski. dodaje do salaty, wrzucam jeszcze duzo kopru, dodaje troche czerwonej ceboli i kaparow no i na koniec ozdabiam wszystko cwiartkami jajek. Smacznego. p.s. nie umiem podawac dokladnych przepisow krok po kroku z miarkami poszczegolnych skladnikow;)) Niech zyje improwizacja:)) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Aneta Re: sałatka z tuńczyka IP: 81.15.254.* 21.09.04, 09:24 Sałatka z tuńczyka I Po puszce tuńczyka (w sosie własnym lub w oleju) oraz kukurydzy konserwowej, 4 jaja, 3 ogórki konserwowe, ząbek czosnku, majonez, sól, pieprz Tuńczyka wyjąć z puszki, rozgnieść widelcem, wymieszać z osączoną kukurydzą, jajami ugotowanymi na twardo i pokrojonymi w kostkę, drobno pokrojonym ogórkiem konserwowym i zmiażdżonym czosnkiem. Doprawić solą, pieprzem i majonezem Sałatka z tuńczyka Tuńczyk w sosie własnym 1 puszka Kukurydza konserwowa 1 puszka papryka czerwona 1 szt. ogórek zielony 1 szt. cebula czerwona 1 szt. Majonez do smaku sól,pieprz Odsączyć tuńczyka z sosu i wyłożyć go do miski. Paprykę, ogórka i cebulę pokroić w kostkę i dodać do tuńczyka. Następnie dodać odsączoną kukurydzę. Całość wymieszać z dwoma łyżkami Majonezu Babuni i na koniec posolić i popieprzyć do smaku. Odpowiedz Link Zgłoś