Dodaj do ulubionych

sałatka z tuńczyka

20.09.04, 22:16
nie znam żadnego przepisu a ileż można jeść na pieczywie tak po prostu, co z
wędzonego łososia?
Obserwuj wątek
    • marzenawl Re: sałatka z łososia 20.09.04, 22:17
      o łososia mi chodziło!! nie o tuńczyka
    • biljana Re: sałatka z tuńczyka 20.09.04, 22:56
      salatka z lososia? hmmm..... ja robie sobie taka mniej wiecej:
      okrecam lososia z koperkiem w folie aluminiowa i trzymam w lodowce aby
      przesiagl zapachem, rwe palcami duzo zielonej salaty, rukoli itp. zielska,
      gotuje jaka na twardo i potem robie sosik do salaty z pomieszanej z octem i
      sokiem z cytryny oliwy, dodaje piepsz i sol, wszystko mieszam i polewam tym
      salate. Potem wyciagam lososia z lodowki i kroje w cienkie paski. dodaje do
      salaty, wrzucam jeszcze duzo kopru, dodaje troche czerwonej ceboli i kaparow no
      i na koniec ozdabiam wszystko cwiartkami jajek. Smacznego.

      p.s. nie umiem podawac dokladnych przepisow krok po kroku z miarkami
      poszczegolnych skladnikow;)) Niech zyje improwizacja:))
    • Gość: Aneta Re: sałatka z tuńczyka IP: 81.15.254.* 21.09.04, 09:24
      Sałatka z tuńczyka I

      Po puszce tuńczyka (w sosie własnym lub w oleju) oraz kukurydzy konserwowej, 4
      jaja, 3 ogórki konserwowe, ząbek czosnku, majonez, sól, pieprz

      Tuńczyka wyjąć z puszki, rozgnieść widelcem, wymieszać z osączoną kukurydzą,
      jajami ugotowanymi na twardo i pokrojonymi w kostkę, drobno pokrojonym ogórkiem
      konserwowym i zmiażdżonym czosnkiem. Doprawić solą, pieprzem i majonezem
      Sałatka z tuńczyka

      Tuńczyk w sosie własnym 1 puszka
      Kukurydza konserwowa 1 puszka
      papryka czerwona 1 szt.
      ogórek zielony 1 szt.
      cebula czerwona 1 szt.
      Majonez do smaku
      sól,pieprz

      Odsączyć tuńczyka z sosu i wyłożyć go do miski. Paprykę, ogórka i cebulę
      pokroić w kostkę i dodać do tuńczyka. Następnie dodać odsączoną kukurydzę.
      Całość wymieszać z dwoma łyżkami Majonezu Babuni i na koniec posolić i
      popieprzyć do smaku.


Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka