apolka
19.10.04, 09:16
Będzie wszystkiego 10 osób ale ja i tak mam tremę (i kompletny brak
pomysłów). Rzecz w tym, że:
1. Już dawno nie gościłam naraz tyle osób, m.in. dlatego, że mieszkaliśmy w
M2, byłam w ciąży ...;
2. Teraz mam dużo miejsca ale mało mebli;
3. Mam półroczne dziecko, kochane, ale bardzo czasochłonne :o) (na czas
imprezy sprzedam babci :o) );
4. Nie wygrałam w toto-lotka;
5. Goście jak dotąd kojarzą imprezy u nas m.in. z dobrym jedzeniem a ja
bardzo bym nie chciała ich rozczarować;
I tak to wygląda :o(. Czy macie jakiś pomysł, jak zorganizować imprezkę od
strony kulinarnej? Najlepiej coś, co można przygotować dużo wcześniej (w
piątek biorę urlop), i odgrzać a następnie skonsumować niekoniecznie przy
stole? No i, oczywiście, powinno być pyszne i nieoklepane.
Planuję sałatkę z kiełków sojowych z makaronem ryżowym, kurczakiem i
warzywami + sos słodko-kwaśny, grecką oraz z brokuła z morelami suszonymi +
czosnek i majonez, poza tym upiekę ciasto, prawdopodobnie karpatkę i być może
batoniki. Jako przekąski podam ruloniki salami (nie lubię typowych wędlin),
ser w kostkach (ze dwa rodzaje) i ... nie wiem, co jeszcze. Brak do tego
wszystkiego czegoś na gorąco, myślałam o owocach morza ale nie wszyscy goście
lubią :o( więc ... czekam na propozycje (również modyfikacji).
Pozdrawiam, a