Dodaj do ulubionych

Próżniowa zgrzewarka do folii. Mam pytanie.

03.04.20, 00:12
Witam.
Od jakiegoś czasu chodzi za mną próżniowa zgrzewarka do folii. Chciałabym ją używać nie tylko z dedykowaną do niej folią. Pytanie kieruję do osób które posiadają zgrzewarkę.
czy próżniowa zgrzewarka do folii zgrzeje też zwykłą folię np woreczki śniadaniowe, woreczki od mrożonek lub makaronu.
Obserwuj wątek
    • Gość: x Re: Próżniowa zgrzewarka do folii. Mam pytanie. IP: *.hsi03.unitymediagroup.de 03.04.20, 01:48
      tak, musisz dopasować tylko czas zgrzewania do rodzaju folii, np. woreczek śniadaniowy to ułamek sekundy i tak samo długo będzie zamknięty ;) no, może wytrzyma do dużej przerwy
    • matylda1001 Re: Próżniowa zgrzewarka do folii. Mam pytanie. 05.04.20, 01:07
      Wątpię żeby ktos tak eksperymentował, jakby cos poszło nie tak to szkoda zgrzewarki. Na Allegro jest sporo woreczków o przeróżnych rozmiarach i nie są drogie.
    • kk345 Re: Próżniowa zgrzewarka do folii. Mam pytanie. 06.04.20, 00:37
      Folia do zgrzewarki jest dużo grubsza i sztywna. Woreczek śniadaniowy zostanie na tych metalowych elementach w formie płynnej, szkoda sprzętu.
    • matylda1001 Re: Próżniowa zgrzewarka do folii. Mam pytanie. 07.04.20, 00:05
      Jednak zaryzykowałam i sprawdziłam z ciekawości :) Wypróbowałam na zwyczajnym woreczku śniadaniowym. Funkcja odsysania powietrza nawet nie "wystartowała" ale grzałka zgrzała jak najbardziej. Spaw mocny, nic się nie rwało. Jak ktoś chce po prostu coś zapakować, bez próżni to można jak najbardziej.
      • aneczkai1 Re: Próżniowa zgrzewarka do folii. Mam pytanie. 15.04.20, 18:24
        Dziękuję wszystkim za odpowiedzi, zwłaszcza matylda1001 za ryzyko.
        • Gość: Fhjh Re: Próżniowa zgrzewarka do folii. Mam pytanie. IP: *.icpnet.pl 23.10.21, 12:17
          Bzdura kompletna. Nie wolno używać do zgrzewarki woreczków polietylenowych. Gratuluję zjedzenia rakotwórczego BPA. "Na chłopski rozum" to lepiej nic nie robić jak się nie znasz.
    • karolekwegrzyn2020 Re: Próżniowa zgrzewarka do folii. Mam pytanie. 12.08.22, 11:42
      Jeżeli chodzi o zgrzewarki to tylko brać z firmy FoodSaver - najlepszy stosunek jakość = cena

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka