Dodaj do ulubionych

Automat do chleba - faza utrzymywania w cieple

01.05.20, 11:21
Jestem od niedawno posiadaczką automatu do pieczenia chleba firmy SilverCrest . Po zakończeniu wypieku chleba rozlega się 10 sygnałów dźwiękowych, a wskaźnik czasu na wyświetlaczu pokazuje 0:00. Urządzenie przechodzi teraz do trwającej 60 minut fazy utrzymywania ciepła.
Moje pytanie dotyczy właśnie tej fazy utrzymywania ciepła. Nie mogę znaleźć informacji - kiedy korzystać z tej fazy. Czy chleb należy najlepiej byłoby wyjąć, gdy jest to 0:00 , czy trzymać dłużej, i czy wówczas chlebek nie będzie nadmiernie wysuszony.
Jakie są Wasze doświadczenie w tej kwestii ?
Obserwuj wątek

Popularne wątki

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka