Dodaj do ulubionych

Dlaczego moja pita nie wyrasta?

08.07.20, 16:52
Jakie błędy można popełnić robiąc pite? Moje placki raz rosną raz nie, nie potrafię uchwycić czynnika ktory to może powodować.
Przepis: 400 g mąki 230 g wody 2 łyżki oliwy 2 łyżeczki drożdży 1 łyżeczka soli. Wyrabiam ciasto. Zostawiam na godzinę. Potem kuleczki i walkuje. Czytalam że ciasto musi być gładkie. Czy po wyrośnięciu powinnam je wyrabiać aż 'wygniote' całe powietrze?
Smażę je potem w czasie 30-90-30 sekund. Na pierwszym smażeniu smażyć aż się pojawia pęcherzyki czy krócej?
Pomóżcie:-)
Obserwuj wątek

Popularne wątki

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka