Dodaj do ulubionych

liście kaparów - liście nasturcji

08.08.20, 20:14
Czy ktoś kiedyś może używał w celach kulinarnych liście nasturcji? Wiem, że owoce nasturcji to tzw Polskie kapary i w smaku są bardzo podobne do prawdziwych kaparów, nie wiem tylko jak się sprawa ma z liśćmi . Pytam ponieważ mam w planach zrobienie sałatki Santoryńskiej ( sałatka z Santorini ) gdzie jeden ze składników to marynowane liście dzikich kaparów. Szukałem ich na allegro i na stornach internetowych z Greckimi produktami, jednak bezskutecznie. Raz robiłem tą sałatkę w domu i po prostu nie dodałem tych liści, w smaku była dobra. Liczę jednak że może jakoś uda mi się kiedyś dorwać te liście bądź może właśnie jeżeli są podobne w smaku to dostać liście nasturcji i je zamarynować.
Obserwuj wątek

Popularne wątki

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka