Dodaj do ulubionych

huuuumanista w kuchni

27.12.20, 19:39
Przepis podaje: Kulturoznawca z wielką pasją do gotowania. Absolwentka Food Studies i Marketingu w Mediach Społecznościowych. Miłośniczka spontanicznych rozmów o jedzeniu, winie i fotografii.
cookmagazine.pl/przepisy-goraca-czekolada-z-chilli-i-cynamonem/2/
Powodzenia przy rozpuszczaniu ponad pół kilo czekolady w 150 ml mleka. Aż musiałam się z Wami podzielić tą wybitną recepturą.
Obserwuj wątek
    • bene_gesserit Re: huuuumanista w kuchni 28.12.20, 17:50
      Brakuje, jak sądzę, zera przy mleku. Profil wykształcenia nie ma tu nic do rzeczy, autorka może być nawet niewinna, a zawinił ten, kto tekst wlał.

      Ale tak czy siak, nazywanie tego 'przepisem' to przerost formy. Słownikowo może i się zgadza, natomiast poziom konceptu żaden (dodanie do czekolady chili i cynamonu to pomysły sprzed 20 lat). Plus pomysł, żeby czekoladę rozpuszczać na otwartym ogniu i brak informacji ile też z tych proporcji napoju się uzyska.
      • autumna Re: huuuumanista w kuchni 28.12.20, 20:46
        bene_gesserit napisała:
        > Brakuje, jak sądzę, zera przy mleku.

        Podejrzewam raczej nadmiarowe zero przy czekoladzie, takie przepisy są zwykle jednoporcjowe, a nie na gar napoju. Kto zawinił, nie wiem, natomiast pierwotnie przepis spotkałam w serwisie portalu Librus (szkoła dziecięcia ma tam e-dziennik):
        portal.librus.pl/rodzina/artykuly/napoje-na-zime-wyprobuj-rozgrzewajace-przepisy
        gdzie ktoś bezrefleksyjnie te proporcje skopiował.
        Mam alergię na braki w matematyce, dla niektórych gramy czy dekagramy, zero w tę czy w tamtą, jeden pies. Nie pierwszy raz widzę takie cuda w przepisach.

Popularne wątki

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka